Er komen weer 4 nieuwe webinars aan! Netwerkend werken

De La Red Academy heeft weer 4 webinars op het programma staan. Ze worden wederom gegeven door Miriam Notten. Hieronder staat wanneer de webinars gegeven worden en wat je kunt verwachten. Zie ook hier op Skillstown.

Deelnemen aan deze webinar kan door vooraf inschrijven. Wil je meedoen? Laat het even weten, dan krijg je een inlogcode:

Ja, ik kijk mee en ontvang graag een inlogcode!

Webinar 1: De netwerkorganisatie, faciliteren van netwerkend werken

Wanneer: ma 8 mei 2017; 16.00 uur (30 min)

Elke organisatie kan een netwerkorganisatie worden. Het is een manier van werken die invloed heeft op verschillende onderdelen van de organisatie. Denk aan inrichting van gebouwen, de cultuur en mores binnen een organisatie, maar ook aan ICT en andere middelen. Groeien naar goed verbonden netwerkorganisatie? Dat betekent dat er stuur moet zitten op mensen kennen en kennismaken. Dat relaties de rode draad vormen van de bedrijfsvoering en dat de waarde en principes van netwerkgericht werken op alle niveaus van de organisatie zichtbaar worden. Dit webinar geeft je handvatten om de kenmerken van de netwerkorganisatie te spiegelen aan je eigen organisatie. Doe vooraf de organisatiescan sociaal kapitaal management om maximaal te profiteren van dit webinar Organisatiescan sociaal kapitaal management.

 

Webinar 2: De 9 voordelen van de goed verbonden medewerker

Wanneer: ma 12 juni 2017; 16.30 uur (30 min)

Jouw medewerkers hebben relaties binnen en buiten de organisatie. Hoe zij verbonden zijn met anderen heeft invloed op hun persoonlijke en zakelijke successen. Het loont om te zorgen dat jouw medewerkers op een goede manier binnen en buiten verbonden zijn. De waarde van hun netwerken helpen jou om je organisatiedoelstellingen te bereiken. Maar ook interne en externe arbeidsmobiliteit zijn afhankelijk van de netwerken van jouw medewerkers. Sturing en coaching helpen om maximaal rendement uit verbondenheid te halen.

 

Webinar 3: Van HRM naar SKM. Sociaalkapitaalmanagement geeft nieuwe richting aan HR processen

Wanneer: ma 11 september 2017; 16.00 uur (30 min)

Met een netwerkbril naar jouw organisatie kijken heeft impact op de HR-cyclus. Relaties zijn namelijk bij uitstek ‘eigendom’ van de mensen die de relatie maken. Denk bij werving en selectie niet alleen aan mensen aannemen die iets kunnen maar vooral ook mensen die iemand kennen waar je wat mee kan. Hoe ziet het netwerkende arbeidscontract eruit? In het arbeidsproces om de netwerken van jouw medewerkers te mobiliseren in het licht van de organisatiedoelstellingen, bijvoorbeeld om nieuwe medewerkers te vinden. En natuurlijk bij vertrek. Gebruik je de kracht van jouw alumni wel voldoende?

 

Webinar 4: Netwerkleiderschap. Goed voorbeeld doet goed volgen

Wanneer: ma 9 oktober 2017; 16.00 uur (30 min)

Netwerkend werken vraag ook om een anders soort leiderschap. De netwerkleider is bij uitstek een dienend leider. Hoe geef je deze nieuwe manier van leiderschap in de netwerkeconomie vorm? Hoe zorg je dat je netwerken kunt duiden en ze kunt inzetten voor ieders belang? Ben je zelf eigenlijk wel “geverig” genoeg? Kortom van top-down naar samen. De netwerkeconomie rijkt je de juiste handvatten. Hoe zorg jij voor jouw competentieontwikkeling netwerkend werken voor impact en invloed? En heb je oog voor sociaal kapitaal als ingrediënt voor organisatiegroei?

 

De webinars worden gegeven door Ing. A.M.S. (Miriam) Notten. Zij is de oprichter van La Red, adviesbureau in netwerkend werken en sociaal kapitaal, en al meer dan 20 jaar actief in het netwerkveld. Als geen ander weet ze hoe netwerken werken en wat dat voor je kan betekenen. Haar belangrijkste tip voor anderen is: begin je dag door aan twee mensen aandacht te schenken, dan ben je altijd aan het investeren en is er ook hulp voor jou op het moment dat je dat nodig hebt. Meer weten? Zie @miriamnotten, www.lared.nl of www.linkedin.com/in/miriamnotten