Je hebt de netwerkorganisatie-scan ingevuld. De eerste stap om te weten hoe je netwerkend werken kunt faciliteren en adopteren als werkwijze. We hopen dat je tijdens het invullen van deze scan getriggerd bent om verder aan de slag te gaan met netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement.

Op grond van jouw antwoorden typeren wij jouw organisatie als:

Experimentele netwerkorganisatie

Slide2
Jouw organisatie bevindt zich in fase 1 van netwerkvolwassenheid.

De netwerkkenmerken van jouw organisatie zijn dat netwerkend werken ad hoc wordt ingezet en vooral een individuele aangelegenheid is. Iedereen beheert zijn eigen netwerk voor zijn eigen doelen. Er is geen netwerkstrategie en er wordt nauwelijks richting gegeven aan sociaalkapitaalmanagement. Het realiseren van meerwaarde door netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement is nog niet aan de orde.

De volgende stap voor jouw organisatie is fase 2: het bewust worden van de mogelijkheden van het sociaal kapitaal van jullie medewerkers en daarmee een effectievere netwerkorganisatie worden. Over de verdere aanpak gaan de netwerkadviseurs van La Red graag met je in gesprek.

Tip: De vragen van de scan bieden waardevolle aanknopingspunten voor een goede interne discussie over het bouwen, benutten en verrijken van het sociaal kapitaal van de organisatie.

Indien je vragen hebt naar aanleiding van de Netwerkorganisatie-scan of meer wil weten over netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement, neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op.