Je hebt de netwerkorganisatie-scan ingevuld. De eerste stap om te weten hoe je netwerkend werken kunt faciliteren en adopteren als werkwijze. We hopen dat je tijdens het invullen van deze scan getriggerd bent om verder aan de slag te gaan met netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement.

Op grond van jouw antwoorden typeren wij jouw organisatie als:

Bewuste netwerkorganisatie

Slide3
Jouw organisatie bevindt zich in fase 2 van netwerkvolwassenheid.

Jouw organisatie ziet het belang van het benutten van sociaal kapitaal en het behalen van netwerkvolwassenheid. Ook weet jouw organisatie dat ze iets met het totale netwerk moet doen, maar weet nog niet precies hoe, wat en wie.

Het is nog onduidelijk wat de kansen en het rendement zijn en wat er nodig is om sociaalkapitaalmanagement als werkwijze te implementeren. Er wordt wel al nagedacht over de waarde van de gezamenlijke netwerken maar dit wordt in de praktijk vaak alleen functioneel / zakelijk ingezet. Netwerkend werken blijft nog bij losse initiatieven binnen een afdeling of een project. Er is nog niet veel samenhang.

De volgende stap voor jouw organisatie is fase 3: het actief sturen en integreren van de netwerken van jouw medewerkers. Over de verdere aanpak gaan de netwerkadviseurs van La Red graag met je in gesprek.

Tip: ga eens met een groepje medewerkers aan de slag om het netwerk in kaart te brengen rond een bepaald thema of bepaald doel. Gebruik brown paper en post-its, zo hou je het makkelijk.

Indien je vragen hebt naar aanleiding van de Netwerkorganisatie-scan of meer wil weten over netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement, neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op.