Je hebt de netwerkorganisatie-scan ingevuld. De eerste stap om te weten hoe je netwerkend werken kunt faciliteren en adopteren als werkwijze. We hopen dat je tijdens het invullen van deze scan getriggerd bent om verder aan de slag te gaan met netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement.

Op grond van jouw antwoorden typeren wij jouw organisatie als:

Actieve netwerkorganisatie

Slide4
Je bevindt je in fase 3 van netwerkvolwassenheid.

Jullie bouwen actief sociaal kapitaal op als organisatiecompetentie en realiseren daarmee belangrijke toegevoegde waarde voor jullie organisatie. Jullie bieden een omgeving waarin mensen aangemoedigd worden om netwerken tot stand te brengen, te behouden, te benutten en uit te breiden. Iedereen doet mee met de netwerkbenadering en sociaalkapitaalmanagement is in grote mate geïntegreerd in beleid en bedrijfsvoering.

Jouw organisatie is toe aan de volgende fase 4: het optimaliseren van de netwerkorganisatie voor jullie organisatiedoeleinden. De netwerkadviseurs van La Red gaan hierover graag met je in gesprek.

Tip: Vraag potentiële nieuwe medewerkers om een netwerkkaart te maken en zo te laten zien welk sociaal kapitaal ze meebrengen.

Indien je vragen hebt naar aanleiding van de Netwerkorganisatie-scan of meer wil weten over netwerkend werken en sociaalkapitaalmanagement, neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op.