Helene Marcus-Baart, Coördinator werving Vriendenstichting bij Haga Ziekenhuis en Haga Ambassade.

“Ik kom hier om nieuwe mensen te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Het leukste vind ik dat je weer eens een ander verhaal hoort. Dat inspireert mij, zet mij aan het denken over waar ik mee bezig ben. Er was eens een spreekster die als nomade door de woestijn had gereisd. Haar manier van leven staat enorm ver van mij af. Toch gaf ze mij net dat duwtje om iets te veranderen. De bijeenkomsten voegen altijd iets toe, de ene keer aan mijn persoonlijk leven, de andere keer aan mijn werk. Ik ben generalist en wil blijven leren. Dat kan hier uitstekend.”

Wilbert Hoondert, Strategisch Adviseur Economie bij de gemeente Delft

“Voor mij is dit dé manier van netwerken. Ik ben hier namens de gemeente Delft en ben altijd op zoek naar nieuwe innovaties en nieuwe partijen die willen investeren in Delft. Natuurlijk breng ik ook mijn eigen netwerk in. Je vindt hier een mooie mix van mensen. Het is een veelzijdig netwerk van mensen met interessante functies en werkgevers, diverse leeftijdsgroepen en ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Dat laatste zie je niet overal. Het is ook een dynamisch netwerk, er worden regelmatig gasten meegenomen waardoor je niet steeds dezelfde gezichten ziet en door de boeiende sprekers blijft het de moeite waard om te komen. Ik ken Miriam al vijftien jaar en ik leer van haar echt de kunde van het netwerken!”

Chantal van Litsenburg, Healthcare en LifeScience Professional bij Care With Heart.

“De mensen die hier komen zijn nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Ze zijn toeschietelijk en dat maakt het tot een veilige omgeving voor mij. Ik stap niet zo snel op iemand af, maar als zelfstandige heb ik het wel nodig om te netwerken. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben lid geworden. Miriam weet een ontspannen sfeer te creëren waarin je bijna spelenderwijs met elkaar in contact komt. Heel dynamisch. Ik krijg er energie van en heb al een aantal leuke ontmoetingen gehad. Netwerken is echt een methodiek die ik hier leer met onder andere netwerk memory en het netwerk verlanglijstje. Bij deze laatste ‘oefening’ ga je netwerken voor een ander. Ik merkte dat ik veel kordater ben als het niet voor mezelf is! Ik zie het als een soort speelplaats waar ik het nuttige met het aangename kan combineren.”

Simon Bootsma, Comon Invent Delft

“Je kunt hier alles vinden wat je niet in je eigen vakgebied hebt. Ik ben ruim twintig jaar geleden begonnen als ondernemer. Ik ben enorm gegroeid, heb mijn droom waargemaakt en reis nu de hele wereld over. Maar ik kom daardoor vaak in contact met mensen uit hetzelfde vakgebied. Hier ontmoet ik ook niet-vakgerelateerde mensen die waardevol voor mij zijn. Zo heeft iemand mijn organisatie eens doorgemeten. Je maakt persoonlijk contact, merkt snel genoeg of het klikt en of je elkaar vertrouwt en maakt een afspraak of komt tot een deal. Dat werkt goed. Er is veel expertise in huis, binnen handbereik. Ik ervaar La Red als laagdrempelig, prettig, met een serieuze inslag, zonder blabla.”

Monique Morée-Saeijs, Eigenaar van MVO Interim Services tvs Partner van Good2Connect.

“Ik heb bij La Red geleerd om doelgericht op mensen af te stappen. Ik zorg er nu voor dat ik weet wat ik nodig heb en wat ik kan bieden. Dat vraagt voorbereiding. Soms ben ik wel een halfuur bezig met het doornemen van de deelnemerslijst, het bezoeken van websites en het oefenen van namen. Je moet er echt wat voor doen. Maar het levert ook op. Ik heb zinvolle contacten gelegd. En ik ben het vooral heel leuk gaan vinden om zelf mensen met elkaar te verbinden! Dat zit gewoon in mijn hoofd, gaat bijna vanzelf. Je hebt hier ook vaak onverwachte ontmoetingen en gesprekken. Waar je in eerste instantie misschien van denkt: dat is niets voor mij, blijkt later toch interessant, voor mijzelf of voor een ander. Iedereen heeft immers een netwerk!”