Werken met een netwerkanalyse, de ervaringen

Het sociogram toont in één oogopslag wie in de organisatie de belangrijkste kennismakelaars zijn, hoe jouw medewerkers samenwerken en méér… Lees meer over het toepassen van een sociogram in jouw organisatie.

Burgemeester Milène Junius, gemeente Hellevoetsluis,

Milène heeft ervaring met diverse externe netwerkanalyses in het kader van lobby voor de samenwerkende gemeenten op Voorne-Putten.

Netwerkanalyses bleken heel behulpzaam om te weten wie we vaker moeten spreken én om onverwachte sleutelfiguren in beeld te brengen.

Programmamanager Renske Steenbergen VNG

Renske heeft ervaring met het sociogram en met interne netwerkanalyse om de samenwerking binnen teams te ontrafelen.

Een netwerkanalyse is een mooie start van het gesprek over hoe de contacten lopen en wat we daarvan vinden. Het gaf ons inzicht in hoe een deel van onze collega’s met elkaar verbonden zijn en waar eventuele kwetsbaarheden zitten; iets wat we intuïtief wel vermoedden, maar nu zwart op wit konden laten zien. 

Manager Industrie-, Energie- en watermarkt, Ferry de Bruin, TBI/Mobilis

Ferry heeft ervaring met diverse externe netwerkanalyses in het kader van business development en verwervingstrajecten.

Zo’n analyse levert ons veel tijd op, we weten nu wie we kunnen overslaan en kunnen daardoor op efficiënte wijze informatie ophalen.”

Webinars door Miriam Notten

Miriam Notten is oprichter van La Red en al meer dan 20 jaar actief in het netwerk veld. Als geen ander weet ze hoe netwerken werken en wat ‘netwerkend werken’ voor jou kan betekenen! Bekijk alle webinars.

“Het webinar vond ik echt heel actief, professioneel gebracht. Nuttige tips. Dankjulliewel!! Jullie straalde veel charisma uit. Mooi te zien.”

 “Heb helaas maar de helft van het webinar kunnen volgen vanmiddag omdat er een belangrijk telefoontje tussendoor kwam. Wat ik gehoord heb was interessant. En wat zie je er goed uit!”