Give and Take Trophy 2023

La Red bestond in 2023 maar liefst 20 jaar. We vierden dit onder andere met de uitreiking van de eerste 'Give and Take Troph'. Om deze bijzondere prijs uit te reiken, gingen we op zoek naar mensen met waardevol sociaal kapitaal. Kandidaten konden kandidaten zichzelf opgeven voor deelname, of door iemand anders genomineerd worden.

De kandidaten vulden vervolgens een vragenlijst in over de grootte van hun netwerk, de diversiteit, geografische verdeling en functies in hun netwerk. Daarnaast beschreven zij de potentie én impact van hun netwerk voor zichzelf en anderen. Deze vragen leidden tot een puntenscore van tussen de 8 en 30 punten.

Op basis van de puntenscore volgde een shortlist van 10 genomineerden: mensen die een positieve impact hebben op anderen en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van hun community en gemeenschap als geheel. Deze 10 genomineerden maakten een assessment en brachten hun netwerk in kaart, beschreven hun strategie voor groei en ontwikkeling van hun netwerk in het kader van hun dromen en doelen én beschreven hun netwerkmanagementsysteem.

De uitreiking

Op 14 september 2023 werden de winnaars (1e, 2de en 3e prijs) in het zonnetje gezet en kregen de `Give and Take Trophy` tijdens de feestelijke uitreiking. Het publiek koos die avond haar publiekslieveling uit de in totaal 105 kandidaten. La Red zou La Red niet zijn, als we er niet alles aan hebben gedaan om de ontmoetingen onderling te faciliteren. Onder andere door een geregiseerde tafelschikking uitgevoerd door het bedrijf 'Network Tables' en de medewerking van de Complimentenmakers.

Annemarie de Jong mocht tijdens de bruisende bijeenkomst in het WestCord Hotel Delft de allereerste 'Give and Take Trophy' in ontvangst nemen: een spaarvarken met vleugels. Want investeren in sociaal kapitaal is namelijk sparen voor later. Sociaal kapitaal geeft je vleugels, omdat je een beroep kunt doen op anderen en verder komt dan in je eentje. Annemarie werd door de jury omschreven als een "vrouw met een missie". Ze neemt de trofee mee naar huis, wint een overnachting voor 2 personen in een WestCord Hotel naar keuze en verscheen inmiddels op de cover van de september editie van Delft.business. De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Ruud Boer en Sarita Koendjbiharie werd gekozen als winnaar van de derde prijs. De publieksprijs, het 'Appeltje voor de Dorst' was voor Tatiana van Rijswijk.

We kijken terug op een prachtig feest! Een gelegenheid waar we bij La Red nog lang over zullen napraten. Bekijk hier een impressie van de feestelijke bijeenkomst. De uitreiking van de 'Give and Take Trophy' vindt iedere 2 jaar plaats.

   

Alle shortlistkandidaten verschijnen in de september 2023 editie van Delft.business, hét ondernemersmagazine in Delft en omstreken dat ieder kwartaal bij 4500 organisaties en bedrijven op de mat valt. De winnaar van de 1e prijs (het rode varken) komt op de cover. De winnaar krijg een overnachting met ontbijt voor 2 personen in een WestCord Hotel naar keuze en het boek 'How many friends does one person need' van Robin Dunbar. De 2de en 3de prijswinnaar krijgen een You never eat alone diner cadeau en het boek 'Never eat alone' van Keith Ferrazzi. De publiekswinnaar krijgt de Appeltje voor de dorst trofee en het boek Geluk.

 

In het nieuws

           

           

  1. Cover - Delft.Business
  2. De waarde van sociaal kapitaal - Delft.Business
  3. Give & Take Trophy - Delft.business
  4. Give & Take Trophy 14-09-23

Alle shortlistkandidaten worden in de serie 'Het netwerk van ...' geportretteerd via de website en socials van La Red en krijgen de kansenkaart om hun netwerkwens via La Red in vervulling te laten gaan.

 

Sarita Koendjbiharie ging als een van de finalisten van de 'Give and Take Trophy' met de derde prijs naar huis. Als academisch begeleider van het International Studies Programme aan de Universiteit van Leiden stond haar werkgever stil bij deze mooie prestatie door middel van een artikel in de nieuwsbrief en op de website van de universiteit.

Sarita vertelt in het artikel dat het "goed voelt om op deze persoonlijke manier erkend te worden, te midden van andere deskundige verbinders." Ze geeft aan dat ze met plezier de universiteit vertegenwoordigde tussen de andere aanwezige organisaties.

Je leest hier het artikel op de website van de Universiteit van Leiden. 

 

 

Miriam Notten was een van de inspirerende sprekers op het Empower Women Event 2023.

In het kader van haar bijdrage aan het evenement was ze te gast bij Sandra Lagace in de Empower Women Videocast. Ze spraken onder andere over het 20-jarig jubileum van La Red, network science, het belang van sociaal kapitaal en gelukkige mensen in je netwerk.

Power your relationships, dat komt van La Red

Dit zijn de winnaars van de 'Give and Take Trophy' 2023:

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking van de prijs op 14 september 2023: Annemarie de Jong van Better Future ging met de trofee naar huis. Zij zet haar netwerk volgens de jury gericht in om maatschappelijke impact te maken.

De jury waardeerde Ruud Boer (Bataafsche Teeken Maatschappij) met de tweede prijs en Sarita Koendjbiharie (Universiteit Leiden) met de derde prijs. Tatiana van Rijswijk van Innervida mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Prijswinnares Annemarie de Jong is verrast en verguld met haar uitverkiezing. “Alles start met het maken van connectie, nieuwsgierig zijn naar wie iemand is, wat hem/haar/het drijft, waarop je resoneert of wat je juist helemaal niet begrijpt. Ik wil de wereld graag een beetje mooier maken.”

Bekijk hier een impressie van de feestelijke bijeenkomst.

De 10 genomineerden op de shortlist (in alfabetische volgorde)

Al deze kandidaten hebben een positieve impact op anderen en dragen bij aan de groei en ontwikkeling van hun community en gemeenschap als geheel.

 

De criteria voor de genomineerden:

  • De genomineerde kent minimaal 600 anderen, de wereldwijde gemiddelde netwerkgrootte. In dit geval definiëren we 'kennen' als: je weet wie iemand is als diegene jou belt, zegt wie zij/hij is en je hooguit een korte introductie nodig hebt om het kwartje te laten vallen over hoe je elkaar ook al weer kent.
  • De genomineerde heeft een divers netwerk, ook al zullen er in ieders netwerk groepjes bestaan waarin meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Diversiteit heeft betrekking op leeftijd, gender, etniciteit, soort functie of dagelijkse bezigheid, geografische locatie, hobby’s en al die andere kenmerken die mensen verschillend maken ten opzichte van elkaar.
  • De genomineerde is minimaal lid van één club of netwerk en is daarin ook actief. Denk aan een hobbyvereniging, alumnivereniging, kerk, politieke partij, netwerkclub, serviceclub, ondernemersvereniging e.d.
  • De genomineerde staat bekend om haar/zijn vrijgevigheid en laat dat zien door tijd te maken om anderen te helpen en haar/zijn netwerk in te zetten om anderen verder te helpen.

 

 

Het opbouwen van een waardevol netwerk is van onschatbare waarde, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Het stelt iedereen in staat om nieuwe kansen, kennis en middelen te verkrijgen, terwijl je jezelf omringt met ondersteunende en inspirerende mensen.

Jouw netwerk zorgt tot in de 3de orde voor een grotere kans op geluk, een goede gezondheid en toegang tot werk. Tegelijkertijd biedt een waardevol netwerk de mogelijkheid om anderen te helpen en bij te dragen aan het succes van anderen. Door actief te zijn, te geven en te nemen en te vertrouwen op wederkerigheid en de hulp van anderen, kunnen individuen een positieve impact hebben op anderen en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van hun gemeenschap als geheel.

Deze verkiezing is bedoeld om de bewustwording over het belang van sociaal kapitaal te vergroten
en diegenen die beschikken over waardevol sociaal kapitaal in het zonnetje te zetten vanuit de pay-it-forward gedachte.

La Red is aangesloten bij de wereldwijde Pay it Forward beweging. Het is de beweging van wie goed doet, goed ontmoet en vanuit die gedachte worden mensen aangemoedigd om anderen te helpen zonder er iets voor terug te vragen, behalve dat de ontvangers ook anderen een helpende hand toesteken.

Sponsoren en samenwerkingspartners

WestCord Hotel Delft, Krowden (formerly NetworkTables), Dot. connecting the dots en Sam van Dommelen (Stavenisse).

Dit is de vakjury

De shortlist bestaat uit 10 inspirerende mensen met waardevol sociaal kapitaal. Mensen die een positieve impact hebben op anderen en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van hun community en gemeenschap als geheel.

De assessments van de shortlist kandidaten worden beoordeeld door de vakjury, zij stellen de top 3 samen. Wie zijn de leden van de jury? We stellen ze aan je voor:

Martin Haring gaat door het leven als Dr. Martin want hij promoveerde op de impact van het sociale netwerk op het succes van studenten start-ups. Actief als docent ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij eerder leiding gaf aan ACE, het Amsterdam Center for Entrepeneurship. Een onderwijscarrière van 40 jaar. Hij houdt van live muziek en is karaoke specialist (vaak in het Mauerpark in Berlijn), hij loopt hard en inspireert anderen met zijn kijk op het leven. Hij woont in Amsterdam.

Lisa Huissoon (1995) woont in Rotterdam. Ze studeerde Creative Writing aan ArtEZ (Hogeschool voor de Kunsten). Ze won de Nieuwe Types Afstudeerprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste literaire eindwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding en werd daarna geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.

In september 2020 debuteerde ze met het boek `Alle mensen die ik ken`, een poëtisch archief waarin de lezer deelgenoot wordt van 2131 ontmoetingen en relaties met haar geliefden, vrienden, familieleden, buren, collega’s en voorbijgangers. Dat boek leverde veel mooie recensies en landelijke aandacht op. ‘Met stip het meest originele debuut van 2020’, schreef NRC Handelsblad.

Zij is actief als schrijver en creatief ondernemer.

Peter Borgdorff (1954) is goed in polderen, een verbinder in hart en nieren en een zeer ervaren bestuurder in de financiële sector en een autoriteit in de Nederlandse pensioenmarkt. Tegenwoordig lid van het Comité van Aanbeveling bij Dolfijn Vakanties, lid van de pensioenadviesraad Caceis Nederland, voorzitter van de kerkenraad Paaskerk, gastdocent op Nyenrode Business Universiteit, lid van de raad van toezicht van NIBUD, lid van de raad van toezicht Bartimeus, voorzitter van de raad van toezicht van ANBO en voorzitter van de raad van commissarissen van Lifetri Groep. Hij zeilt graag, is recht voor zijn raap en woont in Baarn.

Zuzana Sasovova (1976) is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en woont in Amstelveen. Zuzana is gepromoveerd op netwerkeffecten tijdens implementatie van een nieuwe technologie en is geïnteresseerd in de dynamiek van sociale netwerken, cognities en sociale kant van innovatie. Haar onderzoek werd gepubliceerd in Administrative Science Quarterly, Journal of Product Innovation Management en Human Resource Management.

Ze doceert onderzoeksmethodologie en coördineert de ABRI cursus Social Network Analysis voor promovendi en (research) master studenten. Deze cursus loopt weer vanaf september. Ze leert haar studenten de voor- en nadelen van de netwerkstructuren waarin ze opereren

Ahmet Taskan (1967) is 16 jaar voorzitter geweest van HOGIAF, de grootste Cross Culturele Ondernemersorganisatie in Nederland en nu lid van de Raad van Advies. Ondernemer en stadsimker met Honingwinkel.nl, daar kun je bijzondere honing kopen van imkers over de hele wereld, een familiebedrijf. Maatschappelijk betrokken als hij is, is hij ook toezichthouder bij Humane Zorg, ambassadeur bij NatuurWijs, lid van het Comité van Aanbeveling van Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie en lid van het Comité van Aanbeveling van Taal doet Meer. Hij woont in Utrecht, samen met zijn 200.000 bijen. En hij is directeur van BESS projects.

Over La Red

Vanuit de overtuiging dat een gezonde en gelukkige organisatie en een gezond en gelukkig leven staat of valt met een vruchtbare wisselwerking tussen menselijke relaties, heeft La Red zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van netwerkend werken. Met de onschatbare waarde van sociaal kapitaal als uitgangspunt.

La Red wakkert het vuur van de potentie aan, dat smeult onder elk individu en elke organisatie.
La Red brengt energie.
La Red brengt nieuwe motivatie.
La Red brengt vertrouwen.
La Red brengt inzicht, bewustzijn en ontwikkeling.
La Red maakt mensen en organisaties gelukkiger.