Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Een van haar mentoren zei ooit tegen Tatiana dat ze altijd impact wist te maken. Dat is precies wat ze doet wat betreft haar netwerk; ze probeert vooral uit zichzelf te denken en een ander te behandelen zoals ze zelf behandeld wil worden. Ze was dan ook een van de 10 genomineerden op de shortlist voor de ‘Give and Take Trophy’. Wie zitten er in haar netwerk en op welke manier zet zij haar contacten in? Lees het verhaal van Tatiana van Rijswijk en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Tatiana van Rijswijk. Al op vroege leeftijd voelde ik een passie voor de ontplooiing van mensen. Vanaf mijn 19e ben ik het trainersvak ingegaan en heb ik me ontwikkeld als internationaal gecertificeerd trainer en coach, assessor en therapeut. In 2000 heb ik Innervida opgericht: een strategisch adviesbureau dat onder andere werkt vanuit de filosofie van Human Experience Management en Circulair Leiderschap.

Hoe zou je jouw netwerk omschrijven?

Ik heb een zeer divers netwerk, door de afwisseling tussen man en vrouw, de leeftijd, zakelijk en prive, en de achtergrond en beroepen van mijn contacten. Het gaat van CEO’s bestuurders en directeuren tot auteurs techneuten en medisch specialisten. Mijn contactencontacten bevinden zich in en om de Randstad, maar ik heb ook een netwerk in Amerika, Zuid Afrika, Europa en verder verspreid door Nederland. Alle contacten zijn waardevol en zie ik als goede relaties met een eigen expertise.

Wat levert jouw netwerk je op? Wat is de waarde? 

Ik vind het belangrijk om te werken vanuit de overtuiging dat de mens het belangrijkste kapitaal van de organisatie is. Sociaal kapitaal hebben wij nodig, niet alleen voor jezelf maar vooral ook om anderen te helpen
En wanneer we dit sociaal kapitaal vanuit gelijkwaardigheid en oprechte interesse benutten, kunnen we alle vragen in de maatschappij oplossen en de wereld nog mooier maken. Dat is pas een goed werkend netwerk waarin wij als mensen met hulp van ons netwerk de beste versie van onszelf kunnen zijn en worden.

Wat doe je om jouw netwerk uit te breiden en te onderhouden?

Een netwerk werkt alleen als je er energie aan geeft en dat je vanuit oprechte aandacht en interesse het contact onderhoud. Niet vanuit de transactie maar juist vanuit de verbinding.

Welke inspirerende quote en/of gezegde wil je delen (het liefst op netwerkgebied)

“Je kunt beter eten met wie je eet dan wat je eet!” Een spreuk van Epicurus.

Als laatste een paar getallen – Hoeveel mensen ken je?

Ik denk dat ik zo`n 3000 mensen echt ken, dat wil zeggen dat ik ze kan benaderen omdat ik ze (ooit) heb ontmoet, contact met ze onderhoudt en ze een relatie zijn. In mijn adresboek staan in totaal zo’n ongeveer 5000 mensen. Dit zijn allemaal mensen die ik ooit heb ontmoet, maar waar ik niet direct een relatie mee heb opgebouwd, dus de gunfactor is niet altijd aanwezig bij deze contacten.

Ben je lid bij clubs/verenigingen?

Ik ben lid van heel veel beroepsverenigingen en netwerkclubs. Deze zijn vaak gerelateerd aan goede doelen of stichtingen, zoals de Best Business Friends van Ronald MC Donald Huis Sophia, Ondernemend Lansingerland, Stichting Levensportret, Stichting Vrienden van Citykids, Rotterdam Topsport, De Kennissenclub. Het is heel waardevol om lid te zijn van deze organisaties. Zeker niet alleen business gericht maar meer nog maatschappelijk gericht.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons