Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Ineke Hurkmans staat graag voor een groep en weet meteen verbinding te maken. Dat geldt ook voor haar netwerk: krijgt ze vragen voor support of om relaties aan elkaar te verbinden, dan helpt ze altijd. Ze was een van de 10 genomineerden voor de eerste ‘Give and Take Trophy’ en voelt zich een rijk mens met al haar contacten. Dagelijks verbaast ze zichzelf over de impact van verbinding. Wie zitten er in haar netwerk en op welke manier zet zij haar contacten in? Lees het verhaal van Ineke Hurkmans en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Ineke Hurkmans en Founder en algemeen directeur van Jump Movement. Met onze organisatie willen we impact creëren in zowel organisaties als verschillende sociale omgevingen. Momenteel bouw ik daarnaast een community voor alle vrouwen in Eindhoven door middel van een Facebookgroep. Mijn droom is het organiseren van een workshop weekend met 100.000 vrouwen tegelijkertijd.

Hoe zou je jouw netwerk omschrijven?

Mijn netwerk is heel divers, bijna de helft is van een andere etnische afkomst dan ikzelf. Internationaal heb ik vrij veel contacten in Afrika, Azie en de US. In Nederland concentreert mijn netwerk zich vooral in en om de Randstad.

Wat levert jouw netwerk je op? Wat is de waarde?

Ik krijg vaak vragen voor support, bijvoorbeeld over carrièrekansen, investeringen of om relaties aan elkaar te verbinden. Ik help altijd! Ik zorg altijd dat ik mensen aan elkaar kan verbinden. Dat kost me geen enkele moeite en het mooie is dat de effort die ik erin stop, al heel veel oplevert. Ik drink graag kopjes koffie met mensen die op zoek zijn naar sparring of inspiratie en ben bijna dagelijks verrast over de impact van verbinding.

Kun je een voorbeeld noemen van een situatie waarin jouw netwerk van pas kwam?

Ik heb een groot programma georganiseerd om in 3 jaar tijd een groep vluchtelingen te ondersteunen in hun stappen richting inburgering en werk. Ik zette mijn zakelijke netwerk in om banen te vinden, mensen uit te nodigen voor kopjes koffie etc. Een voorbeeld van een groot succes: Osama maakte samen met mij een iphone video waarin hij vertelt dat hij kleermaker wil worden. Deze video is >15.000 keer gezien en uiteindelijk kreeg hij een vaste baan bij Suit Supply als kleermaker. Zonder mijn online zakelijke netwerk zou dit niet gebeurd zijn.

Wat doe je om jouw netwerk uit te breiden en te onderhouden?

Ik experimenteer bijvoorbeeld met netwerkgroepen en bijeenkomsten. Een voorbeeld: ‘Lekker eten met leuke mensen’. Tweemaandelijks organiseer ik samen met een collega ondernemer een etentje. Zij nodigt 4 mensen uit en ik ook. We weten niet van elkaar wie er komt. Dat is de verrassing van de avond. Om beurten introduceren we elke keer een gast en diegene kan dan zichzelf uitgebreid voorstellen of delen wat belangrijk is op dat moment.

Welke inspirerende quote en/of gezegde wil je delen (het liefst op netwerkgebied)

Ik hou van de volgende quote: ‘Alleen kom je ver, samen kom je verder’.

Als laatste een paar getallen – Hoeveel mensen ken je?

Ik ben actief op social media en daarom heb ik op LinkedIn inmiddels meer dan 10.000 connecties en op Facebook bijna 5000 vrienden. Op Instagram volgen 2341 mensen mij, op Twitter 3454 en op TikTok heb ik 189 volgers. In mijn telefoon staan minimaal 2600 contacten en er staan zo`n 2200 contacten in mijn lijst met e-mailadressen.

Ben je lid bij clubs/verenigingen?

Ik ben lid van het zakelijke netwerk lokaal met ruim 350 leden, we komen elkaar regelmatig tegen. Verder bouw ik organisch aan een community ‘Alle vrouwen in Eindhoven’, zodat we op enig moment een workshop weekend met 100.000 vrouwen tegelijkertijd kunnen organiseren. Dit netwerk is heel rijk en niet gebaseerd op commerciële doelen, maar alleen op verbinden.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons