Skip to main content
NieuwsUncategorized

Experiment DOKA…1 december jl.

By 7 december, 2009december 12th, 2016No Comments

1 December jl. vond de conferentie ‘Slimmer werken werkt!’  plaats in Utrecht. Dit was een gezamenlijke kick-off van de MKB-Krachtcentrale en Mijn Bedrijf 2.0.  De MKB-Krachtcentrale richt zich op MKB’ers en MKB-adviseurs in heel Nederland, Mijn Bedrijf 2.0 is er voor de regio Utrecht. Beide projecten hebben tot doel om slimmer werken in het MKB te stimuleren.

Éen van de workshops van die dag werd georganiseerd door La Red (Experiment DOKA). Slimmer Werken is netwerken en nieuwe relaties aangaan. Maar ook: vertrouwen stellen in uw medewerkers, zodat u samen verder komt. In de spannende workshop die La Red heeft georganiseerd hebben de deelnemers ervaren hoe dat werkt.

Als u – bijvoorbeeld op een netwerkbijeenkomst – nieuwe mensen tegenkomt, spelen uiterlijke kenmerken vaak een belangrijke rol in de beslissing om contact te gaan maken. Maar wat gebeurt er als u die uiterlijke kenmerken niet direct ziet? Op grond van welke factoren vormt u dan een oordeel? En wat levert dat op?

Inhoud van de workshop

In deze workshop gingen in eerste instantie de lichten uit en de blinddoeken om. In die omgeving ging men netwerken en maakte men kennis met twee onbekende personen. Wat viel daarbij op? Vervolgens ging het licht weer aan en konden de deelnemers zien met wie ze gesproken hadden. Wat bood dat voor verrassingen? Tot slot draaiden we de situatie om: men kreeg alle kans om de andere deelnemers van top tot teen te bekijken. Wie koos men dan uit om mee in gesprek te gaan?

 

In deze workshop:
 

  • ervaart u hoe u direct anderen beoordeelt en hoe dit is als u die ander niet ziet: wat voor vooroordelen heeft u of juist niet?
  • leert u proefondervindelijk dat zaken anders liggen dan dat u vooraf denkt.
  • voelt u onontkoombaar hoe het is om te vertrouwen op anderen, als die u in het donker de weg moeten wijzen.

Deze ervaringen bieden u inspiratie voor uw leiderschapsstijl en de manier waarop u uw medewerkers aanstuurt en beoordeelt. Wilt u meer uit uw mensen halen, dan spelen vertrouwen en oordeelsvorming een belangrijke rol.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons