Skip to main content
Nieuws

Feestelijke lancering Lespakket Netwerken door VO-raad

By 21 augustus, 2014juni 17th, 2017No Comments

Voor wie future proof wil zijn in de 21e eeuw, is goed kunnen netwerken essentieel. Nog meer dan voorheen geldt dat het minstens zo belangrijk is wie je kent als wat je weet.

Met het oog op die toekomst viert La Red een feestje op 12 september van 16.00 uur tot 18.00 uur bij de VO-raad in Utrecht. Kom je het met ons vieren? We overhandigen dan feestelijk en trots ‘de N-factor’, het door ons ontwikkelde lespakket waarmee we leerlingen in het voortgezet onderwijs leren netwerken.

la red lesbrieven N-factor decanen nemen in ontvangst

Want, wat kun je jongeren nu nog écht meegeven waarmee ze een leven lang vooruit kunnen? Leer ze netwerken, letterlijk een geschenk voor het leven om al hun doelen te bereiken!

 

In onze complexe wereld is toegang tot de juiste netwerken essentieel. Via social media en via intermenselijk contact bouwt persoonlijke goodwill (sociaal kapitaal) zich op. Dé sleutel naar alle vormen van succes in ieders leven, want anderen die jij kent openen deuren voor je naar opleidingen, stage, werk en persoonlijk geluk.la red lesbrieven N-factor campagne

Je herkent het vast, want hoe kwam jij aan je huidige werk? Waarschijnlijk via (informatie van) jouw contacten, je persoonlijk opgebouwd netwerk. Acht van de tien banen worden immers via het netwerk gevonden en vergeven. Jonge mensen moeten hun contacten en sociaal kapitaal verder opbouwen. Met de N-factor leren ze hoe ze dat gericht en effectief kunnen doen op weg naar hun gewenste opleiding, stage en beroep.

La Red heeft veel ervaring in het onderwijs op het gebied van netwerken en mocht daarom in opdracht van de VO-raad een volledige lespakket van zeven lessen voor alle VO-scholen in Nederland ontwikkelen. Een invulling van LOB, speciaal gericht op de loopbaancompetentie ‘netwerken’, mede naar aanleiding van de wens van leerlingen zoals uitgesproken in het recente LAKS rapport ‘Scholieren eisen tijd en begeleiding voor hun loopbaan’.

Het lespakket is de routeplanner die leerlingen helpt hun netwerken gericht te verkennen, te ontwikkelen en te benutten. Het behandelt het netwerk als infrastructuur en als bron en netwerken als werkwoord. Zinvolle lessen die gemakkelijk kunnen worden voorbereid om beknopt of uitgebreid te behandelen. Met achtergrondinformatie voor mentoren, zeven lesbrieven, een netwerktest en een ‘bibliotheek’ van filmpjes en andere interessante links. Het lespakket is onderdeel van de loopbaanbox van de VO-raad en is binnenkort via internet te downloaden.

Graag nodig ik je uit voor de feestelijke aanbieding van het lespakket door de VO-raad aan de directeuren van de decanenverenigingen.

Ben je bij dit feestelijke moment? Klik hier om jezelf aan te melden

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons