Skip to main content

Vandaag het verhaal van Madelon de Jong. Wie is Madelon? Hoe ziet haar netwerk eruit, hoe zet zij haar netwerk in en hoe gaat zij om met de huidige situatie. Laat je inspireren en motiveren.

Wie ben ik?

Ik ben Madelon de Jong, 34 jaar, getrouwd met Jeroen en moeder van Olivier (3) en Marise (1). Ik ben fanatiek Feyenoord-fan en vaak te vinden in de keuken, waar ik graag kook en bak voor vrienden en familie. Ik lees het liefst biografieën over impactvolle vrouwen of verhalen over WOII. Als het even kan, ga ik graag naar buiten voor een mooie wandeling door het bos.

Ik werk bij Qirion, onderdeel van Alliander. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden het hoogspanningsnet in het verzorgingsgebied van Alliander en daarbuiten. Als manager van de afdeling Klant & Portfolio geef ik leiding aan een team van specialisten. Wij zijn verantwoordelijk voor het complete proces van idee tot opdrachtverstrekking.

Weten wat Klant & Portfolio doet en wat ik zo mooi vind aan Qirion? Ik vertel het je in deze video.

Mijn netwerk: 

Dankzij mijn studententijd, loopbaan en rollen in verschillende clubs zoals bijvoorbeeld Dutch Connected, Young BAM en de Betonvereniging, heb ik een breed en waardevol netwerk opgebouwd. Dit netwerk verbindt de aannemerij, de energiewereld en de financiële wereld. Er zitten ook veel huidige en voormalige klanten in mijn netwerk. Dankzij een groot aantal warme contacten heb ik een groep mensen om mij heen die die ik graag verder help en die mij en mijn netwerk ook graag verder helpen. Dat vind ik heel mooi.

Mijn netwerk levert me veel plezier en energie op en ook de kans om snel dingen te realiseren en organiseren die belangrijk voor me zijn. Ik krijg regelmatig telefoontjes met de vraag: “Madelon, ken jij iemand die…”. Ik word blij als ik mensen aan elkaar kan koppelen en er mooie resultaten worden geboekt. Omgekeerd heb ik ook een groot aantal contacten die ik kan vragen om hulp.

Hoeveel mensen ik ken? Ongeveer 3000 mensen die ik direct kan bellen/ mailen.

Ik ben nu lid van 9 clubs. In een aantal daarvan ben ik echt actief. Recent heb ik het aantal zakelijke clubs gereduceerd, omdat ik minder tijd had en ik geloof ook dat ‘snoeien’ weer ruimte geeft voor mooie nieuwe dingen.

Social Distancing…

Ik mis vooral het persoonlijk contact: samen een kop koffiedrinken of een hapje eten, de intervisiewandelingen en ik mis het direct samenwerken met mijn team en andere collega’s.

Ik houd mij vast aan deze quote  

Let een beetje op elkaar (premier Mark Rutte, in zijn historische speech waarin hij het land toesprak over de coronacrisis).

Lees ook de verhalen van andere ervaren netwerkers.