Skip to main content
Rianne Letschert - Topvrouw van het jaar 2019 | Talent naar de Top

Ja je leest het goed, de komende drie jaar is La Red ambassadeur van de stichting Topvrouw van het jaar.

Op 30 september 2021 viert Stichting Topvrouw van het jaar alweer de 17de editie van de ‘Verkiezing Topvrouw van het Jaar’. Stichting Topvrouw van het Jaar is volwassen geworden en gaat hiermee de volgende fase in.

Een fase waarin zij voor een nog groter publiek aandacht vraagt voor het belang van rolmodellen, vrouwelijk leiderschap en inclusieve organisaties. Daarom is er besloten een ambassadeurschap in het leven te roepen om die missie te kunnen ondersteunen.

De jaarlijkse verkiezing van de Topvrouw van het Jaar heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse bedrijven en organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen (SER, 2021).

Een visie die goed bij La Red past.

Hoe dit ambassadeurschap tot stand kwam? Miriam Notten volgt al sinds jaar en dag de ontwikkelingen rondom vrouwen en de top. Vanuit persoonlijk interesse én omdat ze als geen ander weet dat netwerken een cruciale spelen om tot de boardroom door te dringen. Niet voor niets heeft La Red samen met Panteia al twee onderzoeken gedaan naar de vrije ruimte in Raden van bestuur en Raden van commissarissen en de doorstroom naar de subtop. Navigeren naar de top gaat over de fijne kneepjes van het netwerkvak.

Goed voorbeeld doet goed volgen, dus Miriam staat ingeschreven in de database van www.topvrouwen.nl en leest graag de nieuwsbrieven van de SER en die van de Stichting Topvrouw van het jaar. In de sfeer van #pay-it-forward hoefden we bij La Red niet lang na te denken toen de stichting op zoek bleek naar ambassadeurs. Zie het maar als een klein steuntje in de rug voor al die #topvrouwen in Nederland. En natuurlijk gaat Miriam naar het diner op 30 september 2021 om al die #topvrouwen en de ambassadeurs in levende lijve te treffen. Wij zijn blij en trots om ambassadeur te zijn van zo’n mooie stichting.

Wil je zelf de boardroom bereiken via jouw netwerk? Bekijk dan onze infographic Navigeren naar de top.

*Bron: https://www.ser.nl/nl/actueel/Nieuws/word-ook-ambassadeur