Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Wilma Bolt is graag actief met haar netwerk bezig; ze zorgt vooral dat ze attent en betrouwbaar is en de contacten uit haar netwerk helpt waar dat mogelijk is. Dat deze strategie twee kanten op werkt, bleek wel toen ze binnen een dag een nieuwe functie had gevonden in verband met een verhuizing. Wie zitten er in haar netwerk en op welke manier zet zij haar contacten in? Lees haar verhaal en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Wilma Bolt en ik woon in Gouda, samen met mijn vriend en onze husky. In het dagelijks leven werk ik bij de politie als ‘operationeel specialist C’. Dit betekent dat ik mij bezighoud met de ontwikkeling en verbetering van de politieorganisatie. Momenteel werk ik tijdelijk bij het projectteam ondermijning. Dit team houdt zich onder andere bezig met het verbeteren van de samenwerking tussen de politie en verschillende publieke en private partners, met als doel een betere bestrijding van criminaliteit die de stabiliteit van onze democratie en rechtsstaat bedreigen.

Hoe zou je jouw netwerk omschrijven?

Mijn leven en carrière hebben zich tot nu toe hoofdzakelijk in het noorden van Nederland en bij de politie afgespeeld. Dit netwerk heeft mij verschillende functies opgeleverd, van adviseursrollen tot managersfuncties. In mijn rugzak treft je dus een palet vol met allerlei ervaringen en ontwikkelde talenten.

Voor de liefde heb ik het roer omgegooid en ben ik verhuisd naar Gouda. Het is een fantastische ontdekkingstocht om zo eens flink je leven om te gooien. Het vinden van een tijdelijke nieuwe functie binnen de politie was geen probleem. Binnen een dag geregeld! Nu heb ik alleen nieuwe doelen en wensen gekregen, waarbij ik merk dat mijn netwerk nog niet divers genoeg is. Ik zou graag mijn carrièremogelijkheden buiten de politieorganisatie willen verkennen, evenals het ZZP-schap. Met de adviezen van Miriam op zak ben ik hier dus momenteel mee bezig.

Wat doe je om jouw netwerk uit te breiden en te onderhouden?

Op dit moment boor ik mijn netwerk aan, om via de mensen die ik al ken, nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe kennis te verzamelen. Zo heb ik via Miriam gesproken met iemand die bereid was zijn ervaringen als ZZP’er en interimmanager te delen. Ook heb ik vanuit de politieorganisatie een loopbaancoach geraadpleegd, die mij ook weer in contact brengt met andere mensen in andere organisaties of mensen die ZZP’er zijn.

Om mijn bestaande netwerk te onderhouden zorg ik dat ik attent ben waar ik kan en vooral ook een betrouwbare netwerker ben. Ik help graag waar ik kan en uiteindelijk werkt dit twee kanten op. Dat bleek wel toen ik binnen een dag een nieuwe functie had gevonden en vervolgens kon verhuizen. 

Een inspirerende quote die je wilt delen:

‘Ga niet voor de connectie, ga voor de relatie.’

Ik hou van mensen en de diversiteit die ze met zich meebrengen. Daarom ga ik liever altijd een meer persoonlijke relatie aan, dan een afstandelijk contact via bijvoorbeeld social media. Ik ben ervan overtuigd dat dit meer oplevert voor iedereen.

Nog een paar getallen

In mijn telefoons (ja, ik heb er twee…) heb ik in totaal 597 contacten. Op mijn LinkedInpagina heb ik 1380 contacten en 960 volgers. In verband met mijn werk bij de politie heb ik er jaren geleden voor gekozen om verder niet actief te zijn op social media. Ik ben geen lid bij een club of vereniging, maar sta wel als alumni bij de RuG Groningen ingeschreven en ontvang daar het blad ook van.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons