Leergang de Netwerk Ingenieur

We leven in een informatie- en netwerkmaatschappij. Een maatschappij waarin het onderhouden en benutten van een professioneel netwerk van onderscheidend belang is om kennis te kunnen laten stromen en minstens zo belangrijk is als optimaal en goed produceren. Ook advies- en ingenieursbureaus hebben te maken met de transitie naar ‘netwerkorganisatie’. Het adagium verandert van ‘kennis is macht’ naar ‘kennissen zijn krachtiger’. La Red en Bureau de Bont spelen hierop in en organiseren de leergang ‘de Netwerk Ingenieur’. In deze leergang besteden we aandacht aan de kennis en vaardigheden die professionals uit de advies- en ingenieursbranche nodig hebben om netwerkend te kunnen en willen werken. Het is een interactieve leergang waarin kennisdeling wordt afgewisseld met het werken aan het eigen netwerk.

Programma
De leergang bestaat uit drie groepsontmoetingen, deelname aan een netwerkbijeenkomst van de La Red netwerkclub, een inspiratiemiddag en twee persoonlijke coaching sessies. Tussentijds werken de deelnemers aan hun eigen praktijkcases.

Dag 1 Netwerkend werken, een verrijkend perspectief
De eerste dag staat in het teken van inzicht en overzicht van de eigen positie in het netwerk. Zeker in relatie tot ontwikkelingen in de markt en de eigen rol in de advies- en ingenieursbranche.

Dag 2 Werken in en aan netwerken, hoe doe ik dat?
De tweede dag staat in het teken van het planmatig inzetten van het netwerk. Dat begint met meten en weten of het eigen netwerk voldoet. Aangevuld met instrumenten en de inzet van sociale investeringen werken de individuele deelnemers aan hun nieuwe toolkit om netwerkend te kunnen werken.

Dag 3 Verzilver de waarde in jouw netwerk
De laatste dag verzilveren we de waarde in het eigen netwerk. Hoe slaag je erin een ontmoeting tot een gunnende relatie te maken? Vaardigheden worden aangescherpt om van (groeps)ontmoetingen, plezierige en rendabele momenten te maken.

Persoonlijke coaching sessies
Elke deelnemer krijgt twee momenten van anderhalf uur om te klankborden, te oefenen of feedback te krijgen op netwerkinspanningen.

La Red netwerkbijeenkomst
Elke deelnemer krijgt in deze leergang de mogelijkheid om één of meer netwerkbijeenkomsten van de La Red netwerkclub te bezoeken; een prachtige experimenteerruimte om de kennis en vaardigheden met betrekking tot het bouwen en benutten van netwerken in de praktijk te brengen.

Inspiratiemiddag
Dé meesterproef van deze leergang. De deelnemers organiseren (zonder budget) met elkaar een netwerkbijeenkomst en zorgen dat hun netwerk rendeert.

Waar en wanneer?*
De trainingsdagen worden in het midden van het land verzorgd.

Dag 1: Woensdag 16 september, 10.00 – 16.00 uur
Dag 2: Donderdag 22 oktober, 10.00 – 16.00 uur
Dag 3: Dinsdag 10 november, 10.00 – 16.00 uur
Persoonlijke coaching sessies: dagen en tijdstip zijn vrij in te vullen
La Red netwerkbijeenkomst: dag is vrij in te vullen, 19.00 – 22.30 uur
Inspiratiemiddag: dag is vrij in te vullen, 16.00 – 19.00 uur

De leergang wordt ook in het voorjaar van 2016 aangeboden.

*We bieden de leergang aan als open inschrijving, maar kunnen deze natuurlijk ook in-company verzorgen.

Investering
We vragen om een investering in tijd (van deelnemers en management), sociaal kapitaal (organiseren van inspiratiebijeenkomst) en geld. De kosten bedragen 1950 euro per deelnemer exclusief arrangementskosten voor locatie, koffie/thee/water/fris en lunch à 50 euro p.p.p.d. Zowel La Red als Bureau de Bont zijn geregistreerd bij het CRKBO. Daarom kan de leergang btw-vrij aangeboden worden. Wel moeten we btw berekenen over de arrangements- en reiskosten.

Meer informatie over de leergang vind je in de Leergang De Netwerk Ingenieur

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van Bureau de Bont.