Skip to main content
Nieuws

Armoedebestrijding, 16 december 2008

By 14 november, 2008december 2nd, 2015No Comments

Deze bijeenkomst staat in het teken van armoedebestrijding. De inleiding wordt verzorgd door Wilma Kuiper, Directeur van de Stichting Cliëntenperspectief (CliP).

Een kerstborrel met inhoud. Een netwerkbijeenkomst waar zowel de wereld van de ‘haves’ als die van de ‘have nots’ aan bod komt. Wilma Kuiper neemt ons mee in de wereld van armoede in een rijk land. ‘In Nederland is geen armoede’ en ‘Armoede is eigen schuld’ zijn veelgehoorde opvattingen. Hoe wáár zijn die uitspraken?We beginnen met de korte film ‘Armoede Live!’ (www.stichtingclip.nl/armoedelive) en praten daarop door in een discussie over de verhouding tussen arm en rijk. Wat is armoede in een rijk land? Hoe kun je armoede zien in je eigen omgeving? Hoe arm of rijk voel jij je? En: kun je er iets aan doen?

De inleiding wordt verzorgd door W. (Wilma) Kuiper. Wilma is directeur van Stichting Cliëntenperspectief (CliP), een landelijke stichting die groepen en organisaties (en óók gemeenten) ondersteunt bij het vormgeven van lokaal sociaal beleid. Ze is een optimistisch mens met organisatietalent en zet dat zowel in bij haar uitgebreide netwerk van organisaties die betrokken zijn bij armoedebestrijding, als ook op het (rijke) hockeyveld voor haar zoons.

Wilma kwam in contact met La Red doordat Miriam en Wilma samen in de rij stonden bij het 100-dagen debat van het huidige kabinet. Een bijzondere ontmoeting die tot deze bijzondere avond heeft geleid.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons