Skip to main content
Nieuws

Netwerken op het water

By 1 december, 2008december 2nd, 2015No Comments

Vandaag was ik te gast op de Hermod, een kraanschip van Heerema . Altijd leuk natuurlijk, want gezien mijn varend verleden kun je me nog steeds gelukkig maken met een bezoekje aan de haven of aan een schip. Het is een indrukwekkend schip en als je boven op het heliplatform staat heb je pas in de gaten hoe groot het schip is en hoe nietig de omgeving dan lijkt.

Hermod

Hermod

Maar hoe kom ik nu weer op een winderige vrijdag op de Hermod terecht? Tsja dat is dan toch weer een kwestie van een goed verbonden netwerk….. Deze verbinding is begonnen tijdens de Vlootschouw in Vlissingen (juli 2007), waar ik gebroederlijk uit het raam stond te kijken met Thom (Koning). Al gauw bleek dat we een gemeenschappelijk varend verleden hadden en hadden we dus genoeg om over te praten. Thom was op dat moment Senior Onderzoeker van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en ik was lekker aan het ondernemen (La Red). Een heel prettig gesprek en genoeg reden dus om contact te houden. Via het La Red netwerk heeft Thom weer allerlei leuke mensen ontmoet en wij hielden het gesprek gaande. Inmiddels is Thom Manager Quality, Environment, Safety & Health bij Heerema Marine Contractors. En nu zijn er dus open dagen op de Hermod ….. Vorige week belde Thom of ik zin had om mee te gaan met de rondleiding, dat was nogal snel beslist. Hup afspraken verzetten en een middag op zo’n knap staaltje werk (toch alweer 30 jaar oud) rondlopen.

En hoe verbonden kan het worden? Tijdens de rondleiding liepen we Ronald tegen het lijf die in ‘mijn’ zeevaartschooltijd in dezelfde klas zat als Marc en Alquin. En Alquin werkt ook bij Heerema (in Zwijdrecht). Ronald doet hem de groetjes van mij.

Overigens had Thom nog een gast uitgenodigd: Corine van den Houten. Zij heeft weer een bijdrage geleverd aan het boek ‘Werken aan je Netwerk’ van Fred Krautwurst, die ik nog niet ken, maar van wie ik wel zijn boeken gelezen heb. Kortom mijn dag was om meerdere redenen weer goed, maar vooral door de bevestiging dat we allemaal veel dichterbij elkaar zijn dan we denken!

Miriam Notten

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons