Skip to main content
Nieuws

Miriam bij de Hogeschool Rotterdam

By 9 december, 2008december 2nd, 20152 Comments

Woensdag 10 december 2008 gaf Miriam op de Hogeschool Rotterdam gastcollege over netwerken bij de opleiding Trademanagement gericht op Azië.

In hoog tempo worden studenten meegenomen door de wereld van netwerken en sociaal kapitaal. Ook relaties ontwikkelen zich namelijk volgens de kapitaalmetafoor. Investeringen en onderhoud leveren uiteindelijk rendement. Maar wanneer en hoe zeker kun je daarvan zijn? Wanneer is er eigenlijk sprake van rendement? Moeten relaties business opleveren of mogen het ook andere, wat minder tastbare zaken zijn, zoals inspiratie, aandacht en een klankbord? Wat is de kracht van netwerken en welke mechanismen spelen een grote rol? Welke netwerkbenadering past bij je? En hoe maak je het onderhouden van relaties plezierig?

Miriam bespreekt het allemaal op 10 december waarbij er vooral ook aandacht is voor het ontwikkelen van het netwerk van de studenten in Azië. Een netwerk dat kan zorgen voor een plezierige (studie)tijd, maar vooral ook een netwerk dat uitzicht biedt op een aantrekkelijke stageplaats.

2 Comments

 • Paul schreef:

  Miriam,
  Via het Lancelot Forum, de vacaturemelding door Mieke Roth en deze site vond ik “toevallig” deze aankondiging.
  Dat toeval wil dat ik met een collega op de Rotterdam Business School (Graduate Department &
  International Programmes) al drie jaar workshops heb gegeven voor voornamelijk Aziatische studenten. Wij hebben “creative coaching” aangeboden oftewel coaching met hulp van kunstzinnige technieken.
  Als je benieuwd bent, kijk op mijn site onder “aanbod teams” en “een voorbeeld”. Misschien spreken we elkaar nog wel eens; ik ben een hoop ervaring, maar ben een beginnend netwerker!

  P.S. Hoe is je college ontvangen?

 • LaRed schreef:

  Paul
  dankjewel voor de reactie, leuk dat je zo via-via bij ons terecht bent gekomen. Ik kijk zeker even op je site. Het is college is zeer goed ontvangen en heeft toch ook nieuwe manieren van netwerken gebracht voor de studenten.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons