Skip to main content
Nieuws

Kansen in de crisis, 23 april 2009

By 4 mei, 2009december 2nd, 2015No Comments

Altijd gericht op nóg dynamischer netwerken, dat La Red, en geheel in lijn daarmee maken we dit keer een extra actieve La Red-avond mee, onder kundige leiding van Inspired Vision. Dus niets achterover leunen en lekker luisteren! Het is meteen de eerste aflevering in het nieuwe, maar vele nieuwe verbindingen belovende feuilleton La Red on the Move, want we komen dit keer eens samen in het landelijk centraal gelegen Utrecht.

Deze actieve en creatieve avond wordt geleid door Inspired Vision, dat innovatie en vernieuwing waarlijk als vak heeft, en levert een slordige honderd ideeën op om het fenomeen La Red-avond te pimpen. Evenals wederom diverse aangename, hartelijke gesprekken die ergens over gáán, en dat met mensen die je nota bene net ontmoet hebt.

Dank, nieuw en alvast over de volgende maand
Met permissie ‘verstoort’ Miriam de bruisende borrel: om te beginnen een terecht dankwoord voor de gastheer, het aantoonbaar open-minded bedrijf Resources, www.resources.nl. Typerende reactie van de directeur, toen La Red snel een alternatieve locatie zocht (voor iets in het centrum dat niet door kon gaan): ‘Geinig, er komen allemaal mensen die we niet kennen!’ Nieuw zelfs voor de oude getrouwe bezoekers zijn ook de nieuwe La Red-teamleden: bureaumanager Eleonore de Vette en accountmanager Renske Solkesz.

Intrigerend in haar inleiding is Miriams aankondiging dat de volgende La Red-avond zelfs in Enschede gaat plaatsvinden, waar we innoverend schijnen te gaan gamen en simuleren. En waar we waarschijnlijk in een gezamenlijke bus heen zullen gaan, compleet met spannende programmapunten onderweg. Idee: La Red, the road movie!

Avond-act: Inspired Vision
De attractie van de avond is, behalve de La Red leden zelf, het jonge bedrijf Inspired Vision. Het bedrijf denkt bijvoorbeeld het hele traject uit voor ‘iedereen on-line in de trein’ en helpt het COC een hogere sociale acceptatie voor homosexualiteit te bewerkstelligen. Het is een aanstekelijke club die zelfs in deze crisistijden venture capital los weet te krijgen.

Concreet goed doel
Voor deze avond is een workshop op maat bedacht, die creatief aan het werk zet. Want in negen groepjes, gestructureerd en (ook qua tijd) ambitieus gaan we met zijn allen brainstormen over ons eigen netwerk, La Red. Het concrete doel: vind nieuwe ideeën voor de invulling van zo’n La Red-avond. Belofte: Miriam gaat het beste idee daadwerkelijk in de praktijk brengen, samen met het verzinnende groepje. Directe beloning: waanzinnige prijzen!Opvallend vrolijk gaan de groepjes aan de slag, terwijl het toch even de bedoeling is dat elk groepje in superkorte tijd wel 15 ideeën gaat spuien! Dit alles door vrijelijk te associëren op vragen als ‘wat kun je geven/bijdragen aan La Red?’, ‘wat zou je willen ontvangen?’ en ‘verzin daarna ideeën zodat hetgeen je kunt geven en graag wilt ontvangen zo goed mogelijk tot hun recht komen tijdens een La Red-avond’. Gelukkig heeft ieder groepslid zo zijn eigen ervaringen en inzichten en voorkeuren en is het allemaal te combineren en herschikken en aanvullen en ten slotte gezamenlijk samen te vatten tot weer een bondig geformuleerd idee. Zoals negen vertalers elk een eigen vertaling maken van toch echt een en hetzelfde middeleeuwse gedicht, zo hangen er uiteindelijk negen van elkaar verschillende ideeën aan de wand. De bedoeling is dat iedere aanwezige daaruit twee favorieten kiest, met korte toelichting op een post-it. Wie gaat het worden? Dating in the Dark? Stellingen aan de muur bij binnenkomst? Samenwerken met andere netwerkgroepen? Open kennis centre? Match-site? La Red-avond-hyve? La Red-telefoon? Passies-linkedin? De meeste stemmen gaan naar de La Red-telefoon, verzonnen door vijf personen. En het is dus helemaal niet erg dat ons groepje van slechts vier personen net niet eerste wordt, met het briljante avond-hyve. De prijzen verhogen de hilariteit nog eens extra, want ze vallen onmiskenbaar in de categorie ‘innovaties die het komende jaar net wel of net niet gaan doorbreken’: bananenbrooddoos, usb-massage-apparaat, usb-stofzuiger en een tussen-de-toetsen-bagger-remover.

Wees jezelf en invallen volgen vanzelf
Door al dit vrolijke samenwerken voor een goed doel – je eigen netwerk, zijnde La Red – zit de stemming er van begin tot eind goed in. En hoe nieuw de meeste mensen ook voor elkaar zijn, je kunt zelfs op zo’n onvoorspelbare La Red-avond gewoon helemaal jezelf zijn en de rest zowat aan het toeval overlaten. De invallen komen hier bijna als vanzelf. Bijvoorbeeld al meerijdend met twee aardige dames richting huis, zomaar een idee dat je ook kunt plaatsen onder de noemer La Red on the Move: voortaan in groepjes van drie (liefst voor elkaar onbekende) La Red-leden carpoolen richting La Red-locatie. Grote kans op een verrassende uitkomst!

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons