Skip to main content
Nieuws

Sociale Netwerk Analyse bij Oliemaatschappijen

By 6 juli, 2009december 2nd, 2015No Comments

Hoewel men geneigd is grote bedrijven als enorme organen te zien, bestaan ook zij uit werknemers die met elkaar en met werknemers van andere organisaties communiceren. Door middel van sociale netwerkanalyse (SNA) zijn die relaties in kaart te brengen en kan de invloed er van gemeten worden, ook bij bijvoorbeeld oliemaatschappijen. Naná de Graaff heeft dit het onderwerp van haar promotie-onderzoek gemaakt. Aan de afdeling politicologie van de Vrije Universiteit Amsterdam gaat zij de komende jaren de interorganisationele relaties tussen oliemaatschappijen voor de periode 1997-2007 onderzoeken door middel van een sociale netwerkanalyse. Hierbij staan de veranderende bedrijfsmatige relaties zoals joint ventures en equity alliances tussen staatsgestuurde olie- en gasmaatschappijen (Gazprom, de Chinese National Petroleum Company en Saudi Aramco) en de grote private olie- en gas maatschappijen (Shell, ExxonMobil, BP) centraal.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons