Management Support – De wet van de wederkerigheid

Het standaardbeeld dat veel mensen hebben van netwerken is ‘veel rondlopen op borrels’, ‘belangrijk doen’, ‘dingen gedaan krijgen van mensen’ en ‘dat is vooral iets voor mijn manager’. Niets is minder waar. Relaties opbouwen en onderhouden doen we allemaal, maar niet iedereen vindt dat ‘netwerken’ – we vinden dat vaak iets vanzelfsprekends. Het netwerk van de secretaresse of managementondersteuner heeft zelfs bijzondere kenmerken, omdat er zowel binnen als buiten de eigen organisatie (veel verschillende) relaties worden onderhouden…..

In Management Support (september 2009), vakblad voor de professionele secretaresse, blz.18,19 en 20 staat nog veel meer interessante informatie en zeer bruikbare tips, geschreven door Miriam Notten en Martin van der Gaag.