Skip to main content
Nieuws

NHow en het eerste netwerkuur

By 17 september, 2009december 2nd, 2015No Comments

Gisteren was Kasteel Woerden de locatie voor de eerste kennissessie van het NHow netwerk voor ICT professionals. Het netwerk waar La Red voortaan elke maand het netwerkuur invult.  Deze keer met het thema Maak kennis met je netwerk! De zaal werd gevuld met acht ICT professionals en er werd vrijelijk kennis gedeeld over de selectie van CRM-pakketten, het bouwen van apps voor de I-phone en het gebruik van games om bijvoorbeeld tags te genereren voor beeldmateriaal van Google. Maar is het ook makkelijk om elkaar voor te stellen aan een onbekende speler in deze wereld?

Om 20.00 uur was het tijd voor het eerste netwerkuur: Maak kennis met je netwerk! Met de kennisuitwisseling zit het wel snor in dit netwerk. De deelnemers begrijpen elkaar erg goed, er is bijna sprake van een eigen taal. Maar als het gaat over netwerken, dan gaat het ook om het kunnen voorstellen van mensen aan anderen die in een andere branche werken. Toch lastig als er trefwoorden zijn die in een andere context een andere betekenis kunnen hebben.

Een kleine bloemlezing: “Met de eclips valt zeker een Tomcat te besturen. Duidelijk is wel dat er onder water heel wat aan de hand is en dat ook een safari geen oplossing is voor de footprint die door de buggy software is achtergelaten”. Ik heb met oprechte belangstelling naar de heren geluisterd en heel wat geleerd over onderwerpen waar ik zelf niets van weet. En ik weet ook hoe ik deze superslimme ICT professionals aan de wereld kan voorstellen: stel je software vragen aan deze NHow leden, als zij het niet weten, dan is er geen antwoord op jouw vraag!

Volgende maand wordt het onderwerp De strength of weak ties.

Miriam

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons