Skip to main content
Nieuws

Lancering NetwerkTelefoon tijdens Technologie en samenleving netwerkbijeenkomst

By 24 september, 2009december 2nd, 2015No Comments

Gisteravond waren we op bezoek bij TNO ICT om naar drie sprekers te luisteren, de gloednieuwe netwerktelefoon in werking te stellen en bij te praten met zowel oude als nieuwe bekenden. Verschillende aspecten van het thema ‘de invloed van technologie op menselijke relaties’ werden door sprekers Sonja Utz (VU Amsterdam),  Josphine Dries (TNO-ICT) en Arthur Morée (Opensa Organisatie Adviseurs) belicht. Utz vertelde ons over haar nieuwste onderzoek onder studenten van de VU, waarbij de relatie tussen actief zijn op sociale netwerksites, behoefte aan populariteit en het zelfbeeld van de gebruiker in kaart wordt gebracht.  De conclusie is dat via virtuele media wel degelijk echte vriendschappen kunnen ontstaan. Verder zijn sociale netwerksites erg geschikt om het contact met ‘vage kennissen’ te onderhouden.

Ouderen zijn de snelst groeiende groep internetgebruikers, vertelde Josephine Dries ons. Met succes, want het blijkt hun sociale netwerk uit te breiden. Daar waar mensen fysiek ver van elkaar verwijderd zijn, kunnen ICT toepassingen ook gebruikt worden om de sterke sociale banden te onderhouden. TNO onderzoekt op dit moment, in samenwerking met een groot aantal internationale partners, hoe mensen een ‘face to face’ ervaring kunnen hebben terwijl ze zich op verschillende plekken bevinden.

Veel organisatieveranderingen en/of innovaties mislukken doordat de organisatie onvoldoende in staat is de behoeften/talenten van mensen af te stemmen op de organisatiedoelstellingen. Met de door Opensa ontwikkelde applicatie SilkBricks is het mogelijk door toepassing van kennisparticipatie een betere afstemming van behoeften en talenten te bewerkstelligen. De meerwaarde van SilkBricks is om die afstemming en samenwerking bij grotere organisaties (100+ organisaties) op een efficiënte en persoonlijke wijze te stimuleren én te realiseren. In deze presentatie vertelt Arthur Morée van Opensa hoe SilkBricks de organisatie kan faciliteren om de vernieuwde managementprincipes, die aansluiten op de maatschappelijke trends, toe te passen om zo het aanwezig potentieel in de organisatie maximaal te benutten.     

We vertelden hier al eerder over de NetwerkTelefoon. Deze maand hebben drie van onze leden een netwerkvraag ingediend om kans te maken op het gebruik van deze telefoon. Pieter van Prooijen was de gelukkige. Hij wil graag weten wat de beste manier is om een phd te gaan doen, maar wel zijn hypotheek blijven betalen. En daar gaat hij deze maand over twitteren, dus we zijn heel benieuwd naar de uitkomst.

Weer
De volgende La Red bijeenkomsten zijn gepland op 20 oktober, 18 november en 17 december. Dit najaar zullen we verschillende locaties aandoen en zal het thema van de bijeenkomst daar steeds op afgestemd zijn.

Kosten
Voor de leden van het La Red Netwerk is toegang tot de bijeenkomst gratis. Voor de overige bezoekers bedragen de kosten €85,= per persoon*.

Lid worden van La Red?
Een lidmaatschap van het La Red Netwerk biedt meer dan alleen de gelegenheid tot het leggen van relaties met andere professionals. Het levert ook toegang tot een veelkleurigheid aan interessante sprekers en hun gedachtegoed. Vaak zijn de bijeenkomsten interactief. En al doende vergroot je je kennis over praktische netwerkvaardigheden en de achtergronden van relatie- en netwerkvorming. Een prima manier dus om je eigen netwerk te verbeteren en uit te breiden. Voor meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschap kun je ons bellen op 015-2127544 of mailen op info@lared.nl.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons