Skip to main content
Nieuws

Vrouwen in de media

By 22 november, 2009december 2nd, 2015No Comments

Deskundige en ondernemende vrouwen zijn er volop in ons land.
Voor de pers zijn ze vaak een goede bron van nieuws en achtergronden. Toch zijn deze vrouwen voor journalisten en redacteurs niet goed te vinden. Slechts een kwart van alle genoemde namen in de Nederlandse pers is vrouw. Vrouwenindemedia.nl slaat de online brug tussen alle vrouwen met een bijzondere expertise en de redacteurs en journalisten van honderden print en online publicaties.

Quote van Miriam Notten uit het onderzoeksrapport Vrouwen in de Media

Alles wat ons wordt gepresenteerd, wordt bepaald door vigerende normen en waarden. Normen en waarden die zowel bepaald worden door de tijd waarin we leven als de cultuur waarin we ons bewegen. Dat betekent dat nieuws per definitie subjectief is en dat we ons ook bewust moeten zijn van de groep(en) die niet aan het woord komen in de media. Wie zwijgt er? Wiens visie wordt ons niet getoond? We hebben allemaal baat bij een evenwichtige berichtgeving en dat betekent dat er balans zou moeten zijn in mannen en vrouwen die in het nieuws aan het woord komen.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons