Skip to main content
Nieuws

Het Bossche Werkcafé zorgt voor lichtpuntjes

By 17 november, 2009december 2nd, 2015No Comments

Tijdens het Bossche Werkcafé, een netwerkbijeenkomst voor werkgevers en werkzoekenden in het Werkplein Entreon, ontvingen aanwezigen deze week lichtpuntjes. Opstekers, ideeën en handreikingen om nieuw kansen te zien, pakken en creëren.

Het Bossche Werkcafé wordt vier keer per jaar door het UWV WERKbedrijf in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Dit keer ook met medewerking van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging. “We willen werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact brengen. Zodat een match gemakkelijker tot stand kan komen”, aldus Monique Everkes, adjunct-vestigingsmanager UWV WERKbedrijf en projectleider van het Mobiliteitscentrum Noordoost-Brabant. “Zowel organisaties als werkzoekenden zijn erg positief. Op deze manier bieden we een laagdrempelig platform waar men op informele wijze met elkaar in contact kan komen.”

Netwerken en solliciteren

“Dat klopt”, vult Marc van Schuppen aan. “Sinds begin september ben ik helaas werkloos. Ik ben op zoek naar een leidinggevende functie in een productiebedrijf en deze netwerkbijeenkomst geeft mij de kans om op een eenvoudige manier met werkgevers kennis te maken. Het UWV WERKbedrijf doet veel voor werkzoekenden. Dit heb ik mij nooit zo gerealiseerd. De afgelopen weken heb ik workshops en cursussen gehad op het gebied van solliciteren en netwerken. Heel goed, to the point. Vanmiddag, voorafgaand aan de bijeenkomst, kregen we nog een extra netwerktraining van La Red, netwerken en relatiebeheer. Je krijgt op een prettige manier een spiegel voorgehouden en je wordt ondersteund in je zoektocht naar een nieuwe werkgever.” 

Stroomlijnen van nieuwe energie

Het thema van dit Bossche Werkcafé was ‘Lichtpuntjes’. Drie sprekers, elk vanuit een andere invalshoek, gaven de aanwezigen lichtpuntjes in deze economische donkere dagen. Erik van Engelsen, manager innovatie bij Essent, gaf aan dat, alhoewel onze invloed soms beperkt is, we aan de andere kant moeten realiseren tot hoeveel we – met name door samen te werken – in staat zijn te bereiken. “Nieuwe energie komt los en die goed stroomlijnen is een prachtige uitdaging”, aldus Erik.

Gert-Jan Crommentuijn gaf een kijkje in de keuken van het ontwerpen van gokkasten: “Bij het gokken zijn de kansen niet te beïnvloeden, maar in het echte leven wel.”

Lichtpuntje: ondernemen in crisistijd

Ingrid Wakkee, universitair docent Faculteit der Sociale Wetenschappen, hield een vlammend betoog over ondernemen en netwerken. Volgens haar is ondernemen in crisistijd een lichtpuntje: eigen kansen creëren.

Ondanks dat een groter aantal bedrijven, in verhouding tot vorige jaren, momenteel failliet verklaard worden, zijn er volgen Wakkee een recordaantal snelle groeiers: 691 bedrijven nu, tegen 679 vorig jaar. Deze hebben minimaal 20% omzetgroei. Wakkee: “Dit komt door het najagen van nieuwe kansen, besparen op kosten en investeren in ontwikkeling. Juist nu op zoek gaan naar nieuwe medewerkers en efficiënt en effectief je netwerk gebruiken is belangrijk. De crisis gaat voorbij!”

Het Bossche Werkcafé is een van de initiatieven die vanuit het Werkplein Entreon georganiseerd worden om werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen. Het eerstvolgende Bossche Werkcafé vindt begin 2010 plaats. Precieze datum staat binnenkort op de website www.werkpleinentreon.nl.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons