Skip to main content
Nieuws

Netwerkvisualisatie: Sunbelt tweets in kaart gebracht

By 2 juli, 2010december 2nd, 2015No Comments
Tweets over Sunbelt in kaart gebracht

Tweets over Sunbelt in kaart gebracht

Momenteel is Miriam Notten aanwezig op The International Sunbelt Social Network Conference in Italië. Tijdens dit congres komen sociale wetenschappers, wiskundigen, informatici, etnologen en andere disciplines samen om hun huidige werk en kennis op het gebied van sociale netwerken met elkaar te delen.

Tegenwoordig kan je met netwerksoftware veel laten zien. Zo bracht Marc Smith met NodeXL de connecties onder twittergebruikers in kaart die recent Sunbelt hebben genoemd in hun tweets. De grootte van de iconen is afhankelijk van het aantal volgers. De personen die in het midden staan weergegeven zijn het meest centraal in het netwerk.

Te zien is dat Miriam vrij centraal is in dit twitternetwerk. Opvallend is ook dat onze collega Ruud van Wingerden (twitter: binnensteb_go) ook in het netwerk te zien is. Hij is niet aanwezig op het congres, maar tweet er wel over.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons