Skip to main content
Nieuws

La Red Netwerkbijeenkomst 12 september “Gender in de Blender”

By 22 augustus, 2013december 2nd, 2015No Comments

Over gender in organisaties bestaan veel verschillende ideeën. Veel mensen denken dat de emancipatie in Nederland wel klaar is en dat vrouwen en mannen gelijke kansen hebben om te schitteren op hun werk. De statistieken laten echter zien dat genderongelijkheid wereldwijd een hardnekkig fenomeen is. Topposities zijn scheef verdeeld, vrouwen verdienen systematisch minder dan mannen voor hetzelfde werk, en mannelijkheid wordt in bedrijven nog altijd hoger gewaardeerd dan vrouwelijkheid.  Yvonne Benschop, hoogleraar Organizational Behavior aan de Radboud Universiteit Nijmegen spreekt deze avond over de formele en de informele organisatieprocessen die de genderongelijkheid in stand houden of kunnen veranderen.

Netwerken spelen daarbij een cruciale rol. Yvonne vertelt over de verschillende manieren van netwerken van vrouwen en mannen, over gendered netwerkpraktijken en over de effecten die deze netwerkpraktijken hebben op organisaties. Ze bekijkt de micropolitieke processen binnen netwerken waarmee genderidentiteiten vorm krijgen in relatie tot professionele identiteiten. Ook gaat ze in op de rol van vrouwennetwerken in organisaties, die netwerkpraktijken inzetten om genderongelijkheid juist te doorbreken.

Ben je er bij op 12 september? Ik meld me aan 

Tijd en locatie bijeenkomst

Donderdag 12 september 2013, 19:00 – 22:30 uur in Delft, Het Meisjeshuis, Oude Delft 112 in Delft.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 95,00 per persoon. Een aantal dagen voor de bijeenkomst worden het definitieve programma en de deelnemerslijst gestuurd.

Aanmeldingen kunnen tot 10 dagen voor de bijeenkomst kosteloos worden geannuleerd. Daarna is dat niet meer mogelijk, maar kun je wel een vervanger sturen. Mocht je besluiten lid te worden van het La Red netwerk dan worden deze kosten niet in rekening gebracht.

Lid worden van het La Red Netwerk?

Met het La Red Netwerk vergroten wij jouw kans om te vinden wat je zoekt zodat je op die manier jouw doelen weet te bereiken. Om dat mogelijk te maken zorgen we voor een grote verscheidenheid aan gasten én een netwerk waarin lang niet iedereen elkaar kent. Daardoor vormt het La Red Netwerk met haar leden een uitgebreid en kansrijk netwerk-achter-het-netwerk.

Wil je meer weten over het La Red Netwerk lidmaatschap? Klik dan hier of bel naar 015-212 75 44 en vraag naar Nathalie de Schepper of Eleonore de Vette (ook te bereiken via deschepper@lared.nl  of devette@lared.nl).

Het La Red Netwerk is een initiatief van La Red, netwerkontwikkeling & organisatieadviesbureau. Gespecialiseerd in netwerkend werken en het rendabel maken van sociaal kapitaal.

Data volgende bijeenkomsten Delft

15 oktober, 11 november, 12 december 2013

Data volgende bijeenkomsten Utrecht

29 oktober, 21 november, 17 december 2013

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons