Skip to main content
NieuwsUncategorized

De kracht van vrouwennetwerken: invloed

By 27 oktober, 2014juni 17th, 2017No Comments

Tijdens het Netwerk Voorzitters Diner, vorige maand in Utrecht georganiseerd door de Young Girls Community, deelden de voorzitters van een aantal vrouwennetwerken hun kennis. Miriam Notten inventariseerde de ambities van die netwerken en adviseert: “Een vrouwennetwerk moet zich richten op het vergroten van haar invloed door het geven van advies (dat wordt opgevolgd). Want een netwerk is invloedrijk als het om advies wordt gevraagd.” Lees haar artikel De kracht van vrouwennetwerken.

Tijdens het Netwerk Voorzitters Diners (foto’s) spraken Sybilla Dekker (oprichtster van het Bouwnetwerk) en Ingrid Wakkee (Vrije Universiteit Amsterdam). Miriam Notten van La Red presenteerde de resultaten van een enquête die vooraf onder de aanwezigen was gehouden. Een inventarisatie van de ambities van deze vrouwennetwerken. Vervolgens deelde Miriam hoe vrouwennetwerken daarin effectiever kunnen zijn en door netwerken meer invloed kunnen uitoefenen.

“Een effectief netwerk weet hoe het zelf in elkaar zit, hoe de hazen lopen en wie belangrijke sleutelpersonen in en buiten het netwerk zijn. Dat vraagt om netwerkmanagement, gericht op sturen op groei en waarde van het netwerk. Een vrouwennetwerk moet zich richten op het vergroten van haar invloed door het geven van advies (dat wordt opgevolgd). Want een netwerk is invloedrijk als het om advies wordt gevraagd. Het krijgt status door mensen met senior status erbij te betrekken als ‘kroonjuweel’ of ‘sponsor’. Zo kan een netwerk dat zichzelf kent, weet wat ze wil en stuurt, zeer effectief en slim haar doelen bereiken.”

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons