Skip to main content
NieuwsUncategorized

De invloed van Twitter tijdens congres Vrouwelijke leiders in de Zorg?

By 28 oktober, 2014juni 17th, 2017No Comments

Stel, je wilt invloed uitoefenen op vrouwelijke leiders in de zorg.  Kan Twitter daarbij helpen? Via welke hashtag? La Red maakte na het congres Vrouwelijke leiders in de Zorg op 8 oktober jl. een netwerkanalyse van het Twittergebruik van deelnemers die de #vlzorg gebruikten*.

Onze netwerkanalyse maakt het effect van de naar elkaar en doorgezonden berichten goed zichtbaar. Er was druk onderling verkeer over diverse onderwerpen. De pijlen en lijnen maken de verbindingen zichtbaar van wie berichten zond, welke twitteraars zijn genoemd en of berichten zijn geretweet. De relaties bestaan uit mensen die elkaar volgen, wie een tweet beantwoorde en wie in een tweet is genoemd. Wordt een gebruiker door niemand binnen het netwerk gevolgd, dan staat er een lijn naar zichzelf.

De grootste makelaars in dit Twitternetwerk waren op één miriamnotten, gevolgd door margamiltenburg, robberthuijsman, womeninc, pattytoday, healthvalley, mevrouwehand, ygctalk, vlzorg en aliettejonkers. Dus wil je een bericht over vrouwelijke leiders in de zorg snel door het netwerk heen brengen, noem dan deze mensen, of die top 5 van hen, in je tweet en via hen verspreid het bericht zich het snelst door de verschillende delen van het netwerk en daarbuiten.

De meest genoemde Twitteraars in het gehele netwerk zijn op één vlzorg, gevolgd door robberthuijsman, moosadvo, milenababovic, mevrouwehand, valegislawyers, miriamnotten, awydoodt, astridvanhest en pattytoday

In het Twitternetwerk met #vlzorg gingen de meeste tweets met hashtag over: Vlzorg, Shareddecisionmaking en Vrouwelijkeleidersindezorg.

De top hashtags waren: vlzorg, nul-urencontracten, zorg, Achmea (zo zie je wat een locatie voor aandacht voor je kan doen!) en spreekster awydoodt.

* We gebruikten data die zijn opgehaald op 8 oktober om 14:00 en die alle tweets beslaan van 6 oktober 2014 16:14 tot 8 oktober 2014 om 09:06 uur met #vlzorg.

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons