Skip to main content
Blog

Wat is sociaal kapitaal? En wat kun je er mee?

By 2 december, 2015november 27th, 201814 Comments

 

 

Bij La Red hebben we het continu over sociaal kapitaal. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je er mee?

Iedereen heeft sociaal kapitaal

Iedereen heeft sociaal kapitaal; hoe jong of oud je ook bent. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. Relaties die zijn opgebouwd tijdens werk, de studie, sport, de studententijd etc. Al jouw relaties hebben talenten, kennis, ervaringen en invloed en hun eigen relaties (die op hun beurt ook weer talenten, kennis, ervaringen en invloed hebben) waar je een beroep op mag doen. Mits je in de relatie blijft investeren.

Sociaal kapitaal theorie

Deze hulp die je mag verwachten van- en kunt verkrijgen via de relaties die je hebt wordt sociaal kapitaal genoemd. Sociaal kapitaal inzetten verhoogt jouw kwaliteit van leven en kans op succes en biedt jouw organisatie een concurrentievoordeel. De tijd dat succes een individuele onderneming was, is voorbij. Succes bereik je door te delen.

Netwerkend werken

Om het rendement van je sociaal kapitaal te vergroten is netwerkend leren werken belangrijk. Netwerkend werken vraagt een nieuwsgierige en hulpvaardige blik. 24 uur per dag, doordeweeks en in het weekend. Privé en zakelijk lopen door elkaar. Want wie weet kent jouw neef juist die vormgever waar jij met jouw organisatie naar op zoek bent. Netwerkend werken is een manier van leven; ónze manier van leven.

Sociaal kapitaal

14 Comments

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons