Skip to main content
Blog

Waar sluit jij aan om jouw invloed te vergroten?

By 7 januari, 2016juni 17th, 2017No Comments

Onlangs verscheen de Volkskrant top 200 met daarin de meest invloedrijke personen in Nederland. Volkskrant zegt: hoe groter het netwerk, hoe groter de invloed. Ik zeg: hoe slimmer het netwerk, des te meer invloed.

Het is interessant om te zien dat veel mensen uit de top (neven)functies vervullen bij dezelfde instellingen. Ze komen elkaar hierdoor namelijk tegen bij vergaderingen, congressen en symposia, maar ook bij informele gelegenheden, zoals jubilea. Allemaal momenten waarop ze, als top onderling, aan de relatie kunnen bouwen. Heel slim en waardevol als je het mij vraagt. Door persoonlijk contact ontstaat namelijk gunning. En gunning is heel belangrijk als je wilt functioneren als brug tussen kennis en ideeën van verschillende groepen. Denk maar eens aan de informatie die jij bereid bent te delen met vrienden; een gunst waar je niet direct iets voor terug hoeft.

Tip: Door bewust tussen de 3 en 6 nevenactiviteiten te kiezen heb je invloed en toegang tot waardevolle hulp.

Welke lidmaatschappen of bestuursfuncties ben jij aangegaan om jouw invloed te vergroten en dichterbij de mensen te komen die jij zoekt?

Én

Hoeveel stappen ben jij verwijderd van de, voor jou interessante, personen uit de top 50 van de Volkskrant top 200?

De wereld is klein. Ontdek het zelf. Wees vrijgevig, eerlijk, durf te vragen en houd je aan de wet van wederkerigheid. Delen is vermenigvuldigen!

Ook ik heb gekeken hoe ver ik verwijderd ben van de top 50. Sommige mannen en vrouwen uit de top heb ik zelf ontmoet, van veel anderen ben ik slechts 1 stap verwijderd. Met mij een kopje koffie drinken is dus ook een slimme zet!

Volkskrant top 200 (3) bijgesneden

 

 

 

 

 

 

 

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons