Skip to main content
Blog

De nieuwe koers van La Red

By 23 september, 2016juni 17th, 2017No Comments

new-beginning-soul-kisses

De waarde van sociaal kapitaal op de kaart zetten en – bijna – als een missionaris zorgen dat mensen en organisaties ermee gaan werken, dat is waarom ik op aarde ben. Ik weet het zeker en word er elke dag in bevestigd. Er zijn zo veel toepassingen mogelijk!

Iedereen heeft een netwerk van mensen. Gemiddeld zitten er in zo’n netwerk 600 contacten. Zeshonderd! Koppel deze netwerken aan elkaar en je hebt toegang tot heel Nederland. En daarbuiten. Toegang tot mensen en organisaties die je kunnen helpen aan zo ongeveer alles wat je nodig hebt. Werk, klanten, geluk, de liefde van je leven, publiciteit, je droomhuis… Noem maar op. Er zijn legio toepassingen van sociaal kapitaal. Je kunt sociaal kapitaal gebruiken om werk te vinden, gezonder te leven, gelukkiger te worden, de liefde van je leven te ontmoeten, klanten naar je toe te trekken en noem maar op. Ik ben er met La Red al sinds 2004 mee bezig. Met prachtige resultaten!

Maar de manier waarop ik mijn missie in de wereld zet is aan verandering toe. De markt vraagt iets anders en mijn persoonlijke ontwikkeling, als mens én als ondernemer, staat ook niet stil. Dankzij de input en betrokkenheid van mijn team en mijn dierbare netwerk durf ik na bijna 14 jaar het roer om te gooien!

So I proudly present: de nieuwe koers van La Red!

 

Connecting social capital

Connecting social capital wordt de paraplu van La Red want daar gaat het tenslotte om. Connecting social capital is het aan elkaar knopen van mensen, ideeën, kennis en informatie. Sociaal kapitaal hebben betekent niets, sociaal kapitaal voor jou en anderen laten werken, daarmee maak je het verschil. Werk is de route naar bijna alles: een goed leven, ertoe doen, prettig wonen, zinvol bezig zijn enzovoort. Werk kent verschillende vormen: je bent medewerker en je hebt een baan. Je bent zelfstandige en bent je baan. Je leidt een onderneming en zorgt voor werk voor anderen. En als investeerder laat je anderen floreren en creëert zo nog meer werk (zie het Cashflow Kwadrant). Het gaat dus om werk. Maar hoe kom je eraan?

 

La Red Matchmakers

De route naar werk begint toch echt met vinden en gevonden worden en niet met zoeken! Het gaat om het inzetten van je sociaal kapitaal. Hiervoor hebben we La Red Matchmakers in het leven geroepen. Wij kennen meer dan 16.831 mensen en weten precies wat ze kunnen (meestal veel meer dan in hun LinkedIn-profiel vermeld staat). De eerste drie kandidaten hebben zich al aangemeld! Arnold, een zwaargewicht in projectmanagement, Erik die met zijn onderneming First Element goed is in zelf dingen vinden en Martijn, die in de bouw als verbinder zijn mannetje staat, zeiden meteen: “Ja ik wil gevonden worden!”

Als lid van La Red Matchmakers betaal je jaarlijks een kleine bijdrage. Hiervoor ontvang je van ons connecting service. Kom naar ons toe met je vraag en als we meteen iets voor je kunnen betekenen doen we dat ook: kleine moeite groot plezier. Een journalist van het FD was op zoek naar ‘studiestapelaars’. Wij hebben hem aan Paula gekoppeld. Paula ging van mavo naar havo naar atheneum naar universiteit en is nu als cyber security consultant erg goed in wicked problems.

Wil je meer en duidelijke stappen maken richting je doelen, dan is er de strippenkaart. Arnold bijvoorbeeld, gaat voor de liefde verhuizen naar Emmen en zoekt nieuwe netwerken in die omgeving. Ik heb hem voorgesteld aan Roy die in Assen werkt, aan mijn zus Kirsten die in Zwolle woont, aan Helmoed in Emmen en aan nog een aantal leuke mensen die Arnold graag een helpende hand toe te steken.

Of de vrienden van de vrienden van de Haga Ambassade die een vergaderruimte zochten, maar geen budget hadden en die door Edo de hotelmanager uit de brand zijn geholpen. Allemaal omdat wij jullie weten te vinden.

 

De La Red businessclub en haar Nexus members

De volgende stap is La Red Business Club met onze nieuwe Nexus memberships: de manier om te werken aan je netwerk. Je volgende knooppunt (nexus) vinden in de zee van mogelijkheden. Een platform waar je niet hoeft zoeken, maar waar je kunt vinden en gevonden worden. Al sinds 2004 is La Red het ideale podium om mensen te ontmoeten met uiteenlopende achtergronden en netwerken. La Red Business Club organiseert inspirerende powerworkshops die je écht verder helpen. Deze powerworkshops zijn een bijzonder voorproefje van onze spiksplinternieuwe La Red Academy. Met het volgen van de powerworkshops spaar je meteen voor 50% korting op de trainingen van de La Red Academy. Daar leiden we je op tot een ware Social Capital Master.

 

Social Capital Mastery

Het volgende deel is La Red Academy met learning tracks voor personal excellence in social capital management, business progression voor zakelijke optimalisatie dankzij social capital en leadership intelligence voor allround social capital mastery. Met de learning tracks kun je volledig opgeleid worden in netwerkend werken. Met netwerkend werken maak je optimaal gebruik van je sociaal kapitaal. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat kan leren. En als je het eenmaal beheerst, hoef je nooit zonder werk te zitten!

 

La Red Corporate

En last but not least La Red Corporate waarin we netwerkanalyses verzorgen en organisaties begeleiden bij het navigeren in netwerken. Ook als spreker en dagvoorzitter blijf ik me inzetten voor vragen van overheden en uit het bedrijfsleven. Er valt nog zo veel te ontwikkelen.

 

Social Capital Bootcamp

Waar moet je beginnen? Je moet weten waar je staat. Daarom hebben we bij La Red een nieuwe power training gecreëerd waarin je in 5 modules en onder toezicht van een ware drill master je eigen sociaal kapitaal onder de loep neemt. In 1 dag geeft Social Capital Bootcamp je inzicht in je eigen kwaliteiten, je positionering, de analyse en de waarde van je netwerk. Aan het einde van die dag weet je waar je beter in kan worden, wat je aan je netwerk hebt, waar je anderen voor nodig hebt en waar je iets voor anderen kan betekenen. Op een bijzondere locatie maak je kennis met je sociaal kapitaal zoals nooit tevoren!

Na deze dag weet je precies welke modules van de La Red Academy nu belangrijk voor je zijn. Je kiest zelf hoe je verder wilt, vrije keuze uit modules en aantallen. Wij zijn er voor je om die weg samen op te gaan en ervoor te zorgen dat je met vlag en wimpel slaagt in het behalen van je doelen – door netwerkend werken en Social Capital Mastery!

Wat een ontwikkeling… Ik hoop van harte dat jullie willen aanhaken bij deze nieuwe koers!

Ik ben excited! Kom gerust langs of bel ons als je er meer over wilt horen. En… onze nieuwe website is in de maak, je bent de eerste die het mag zien! Stay tuned

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons