Skip to main content
Nieuws

Geslaagde workshop Navigeren naar de Top voor board ready vrouwen

By 12 juli, 2017No Comments

30 mei werd de tweede workshop Navigeren naar de Top georganiseerd door Panteia en La Red. Tijdens deze workshop ontvingen board ready vrouwen praktische tips om hun doel, een positie in een RvB of RvC, te realiseren.

Ook andere vraagstukken, zoals een stap vanuit inhoud / techniek naar een managementpositie, kwamen aan bod.

Uit de laatste Female Board Index bleek dat het aantal vrouwelijke bestuurders in het bedrijfsleven is gedaald. Om het aantal vrouwen in topposities te bevorderen is blijvende en versterkte aandacht en gericht beleid nodig. Panteia en La red brachten in 2015 in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de vrije plekken in RvB’s en RvC’s in beeld. Met een netwerkanalyse brachten zij de netwerken van bestuurders en organisaties in kaart en stelden op basis hiervan een ‘routeadvies’ op. Deze tips stonden centraal in de workshop. Daarnaast zijn beide organisaties op het moment ook samen bezig met een onderzoek hoe de doorstroom van vrouwen naar de subtop is en vanuit de subtop naar de top. Dit onderzoek wordt in het najaar van 2017 afgerond.

Onderdeel van de workshop is dat vrouwen met elkaar in gesprek gaan over de doelen die zij zichzelf stellen betreffende hun carrière en elkaar tips geven over hoe dat te bereiken. Onderdeel daarvan kan ook zijn andere vrouwen in contact te brengen met de juiste personen uit jouw netwerk om hun doelen dichterbij te brengen. Enkele reacties na de workshop:

  • Goede tips om in mijn carrière stappen te maken
  • Goede tips om mijn LinkedIn profiel aan te passen
  • Vernieuwde tips om te netwerken
  • Veel motivatie en inspiratie
  • Nieuwe contacten en energie
  • Verrassend, inspirerend en wat een mooi vrouwelijk netwerk.

Eén van de deelnemers op 30 mei was Renée Prins. Mede door haar deelname aan de workshop en de tips trad zij niet lang daarna toe tot het bestuur van Scool’s Cool Westland. Een mooi voorbeeld van hoe de workshop u kan helpen bij het realiseren van uw doelen!

Ook deelnemen aan onze workshop?

Panteia en La Red organiseren elk halfjaar een workshop Navigeren naar de Top. De workshops duren een halve dag en vinden plaats bij Panteia te Zoetermeer. Kosten bedragen €250,- per persoon (excl. BTW).

Aanmelden kan bij Natasha Stroeker (Panteia, n.stroeker@panteia.nl) of Miriam Notten (La Red, notten@lared.nl)


Downloads

Vrije plekken in RvC’s en RvB´s

Een onderzoek, netwerkanalyse & routeadvies voor topvrouwen op weg naar de vrije plekken in de top200 bedrijven

  • Natasha Stroeker (Panteia), Miriam Notten (La Red)
  • 13 november 2015
  • 65 pagina’s

Download PDF hier

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons