Skip to main content
Nieuws

Friendly Notes: It’s not the help itself from our friends that helps

By 29 januari, 2020april 10th, 2020No Comments
It’s not the help itself from our friends that helps us but the confidence of their help –  Epicurus (mijn favoriete Griekse filosoof).

Ja ons netwerk bevat meer mogelijkheden dan we ooit zullen benutten en misschien zelfs wel zullen beseffen.

Deze keer enkele voorbeelden van netwerkend werken resultaten.
Afgelopen vrijdag 17 januari was ik te gast bij VNG International en ontmoette daar prachtige mensen uit o.a. Kenia, Congo en Tunesië.

Ontdek het 3S-model van Netwerkend werken

Jackie nodigde me uit om naar Nairobi te komen (omdat die stad volgens haar echt bij me past) en dan gaat ze me rondleiden en diezelfde uitnodiging viel me toe van Thierry uit Congo. Wat een geweldig leuk aanbod.

Dat gebeurde ook begin januari op vakantie in Lanzarote waar ik geweldig leuke mensen trof uit Londen en Leeds (UK), Ierland, Italië (met hun eigen salamifabriek), Schotland en Duitsland. Ook in Ierland zijn we welkom bij Dorothea en haar dochter Olwen.

Met dit 3S-model vul jij je spaarpot

Prachtige verhalen over het feit dat Dorothea de eerste ‘family planning’ kliniek en de eerste aids-kliniek in Ierland opzette en daardoor ook op gesprek is geweest bij de Paus (wauw!).

Door onze voorliefde voor muziek kwamen we in contact met David uit Londen die ons op sleeptouw nam naar een Elvis imitator (wat een leuke avond hadden we daardoor). En David nodigde ons meteen uit om in mei of juni naar Turkije te komen waar hij ook een huis heeft.

Zo komt het plan om wereldwijd te wonen en werken steeds dichterbij en om al deze mogelijkheden heette mijn bijdrage van afgelopen vrijdag dan ook: ‘social capital makes me really rich’.  

Download hier het 3S-model van Netwerkend werken

Dat is nou de P van Potentie en de S van Spaarpot in het ABC van Netwerkend Werken. Hoeveel van dit soort voorbeelden heb jij?

Ik hoor het graag, want mooie verhalen maken de glimlachjes op mijn dag.
 
Mooi 2020 en een fijne dag!
Miriam