Skip to main content
Blog

Friendly notes: mind your mindset! Met welke intentie ga jij in 2020 relaties aan?

By 2 januari, 2020januari 29th, 2020No Comments
Gelukkig Nieuwjaar … dat al je wensen mogen uitkomen. We beginnen het jaar met de A van het netwerkend werken.

Ken je de kracht van de A van Alert en Attent? Daarmee zet je jouw netwerk aan en geef je anderen de gelegenheid om aan te haken op jouw wensen en dromen.

Je bent Alert als je iets signaleert dat voor iemand anders belangrijk is. Denk aan een uitnodiging die je krijgt of een artikel waar je oog op valt of iemand die je leert kennen waarvan je denkt, dat is nou precies degene waar mijn contact naar op zoek is. Die Alertheid kun je oefenen en betekent natuurlijk wel dat je goed moet weten waar de mensen om je heen mee bezig zijn én wat ze belangrijk vinden.

De vervolgstap is de A van Attent zijn. De ontdekkingen die je doet door Alert te zijn komen het beste tot hun recht als je er ook echt iets mee doet. Dan ben je ongelooflijk Attent. Dus stuur die uitnodiging door, stel die mensen aan elkaar voor.

Mijn tip
: doe het op het moment dat zoiets jouw pad kruist, dan is het niet veel werk en geef je weg wat jij overvloedig op je pad krijgt.

Andersom werkt dat natuurlijk ook.

Voorbeeld: Ik was dus heel blij dat Alien triggerde op mijn berichtje op LinkedIn dat ik naar Vlissingen zou komen. Ze stuurde me meteen een uitnodiging om diezelfde dag met haar af te spreken. We hebben geluncht en goed bijgepraat, herinneringen opgehaald, over walnoten gekletst en de toekomst verkend. Ik ging dus met een grote glimlach naar de zeevaartschool voor mijn verhaal over netwerkend werken. Dat is een combinatie van Alert, Attent en Synchroniciteit, maar op de S moet je nog even wachten.
 
Mooi 2020 en een fijne dag! Miriam
 
P.S. Tijdens de kerstborrel speelden wij met zo’n honderd man La Red Connect. Met dit spel komt elke (netwerk) bijeenkomst binnen een paar minuten tot leven. Tot 10 januari 2020 met €100 korting hier te bestellen.