Skip to main content

Deze keer vertel ik jullie het verhaal van Victor, student aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen.

Het begint allemaal met de vraag van de oud-leerlingenvereniging van de zeevaartschool in Vlissingen – mijn zeevaartschool 😉 of ik een verhaal wil komen houden op het 65-jarig bestaan over netwerkend werken. En of ik dan ook iets kan doen om het netwerk te activeren.

We hebben een volle zaal met 100 gasten zowel studenten als oud-leerlingen als relaties uit de maritieme hoek. Na een korte introductie over netwerkend werken gaan we aan de slag met La Red At Work (onze favoriet: werken met een netwerkverlanglijstje).

Video van het event met uitleg van La Red at Work
Bij de borrel ga ik kletsen met Peter en Sjirk die ik beide ken van vroeger van de zeevaartschool. Op een gegeven moment komt er een student naar ons toe met een hulpvraag.

Het is een enthousiaste leuke jongeman die door zijn verhaal meteen van Peter een kans krijgt om daar te komen werken. Een paar weken later hoor ik op de dag van de maritieme docent dat zijn begeleider Bertha tegen Victor had gezegd â€˜je kan beter naar Miriam gaan’.

Eind van het liedje is dat ik beloof Victor te helpen bij het vinden van een plek voor zijn afstudeeropdracht. Hij wil graag afstuderen op de levensduur van nautische apparatuur zoals een gps en ECDIS apparatuur.

Toevallig spreek ik de week erna Terry die ik al jaren niet gesproken heb en die mij belt ook met een hulpvraag. Hij is namelijk op zoek naar een nieuwe marketing communicatie dame voor het bedrijf waar hij nu de leiding heeft. Dat is een mooie gelegenheid om meteen hulp in te roepen voor Victor. En Terry vindt het een goed idee dat student Victor contact met hem opneemt.

Begin november sta ik op het podium als Keynote spreker bij de dag van de maritieme docent. Ik besluit als voorbeeld de case van Victor te bespreken en ook te vragen of er misschien mensen in de zaal zijn die contact hebben in de nautische apparatuur industrie en een helpende hand willen uitsteken voor Victor.

Zie hier hoe levendig het event wordt.

Gerard komt naar me toe en gaat me voorstellen aan zijn vriend Sjaak die bij Radio Holland werkt en in de praktijk veel weet van levensduur van nautische apparatuur. Zij kennen elkaar via de scouting.

Ook Toby komt naar me toe en zegt dat ik contact moet opnemen met Peter van Alphatron, omdat Peter altijd jonge mensen wil helpen en op zoek is naar afstudeerders.

Zodra ik thuis ben kruip ik achter de computer en ga meteen e-mailen en LinkedIn verzoeken de deur uit doen om zo Victor verder te helpen. De dag erna pleeg ik wat telefoontjes.

Wat mij betreft valt dit nog in de categorie een kleine moeite groot plezier en Victor is super enthousiast. Zo zie je maar weer dat je niet weet hoe een koe een haas vangt en dat het dus een heel goed idee was van Bertha om Victor in de richting te sturen van een nieuwe speler in zijn netwerk.

Ik was de zogeheten Eskimo, maar over de E van Eskimo een andere keer meer.

Vandaag heb ik laatste losse eindjes rondom Victor aan elkaar geknoopt en Gerard, Sjaak, Peter en Toby een heerlijke nieuwe tijd gewenst en bedankt! Op naar nieuwe onvermoede verbindingen ga ik weer een nieuwe week in.
 
Nog een fijne dag!
Miriam
 
P.S. La Red at Work gebruik ik regelmatig bij events waar ik spreek. Het zorgt voor levendige bijeenkomsten waar de bezoekers direct resultaten behalen. Op deze pagina lees je er meer over.  (want dat vind ik zelf geweldig leuk om te doen!)