Skip to main content

Ha Netwerk,

Sociaal contact komt langzaam weer op gang, toch heeft relaties opbouwen en onderhouden een heel andere dimensie gekregen. De wandelgangen en de gesprekjes aan de randen van een vergadering hebben plaats gemaakt voor geplande ontmoetingen in cyberspace. 

Bekijk de FAQ

Het toeval van de onverwachte ontmoeting die ons helpt, moeten we nu zelf organiseren en regisseren.

  1. Synchroniciteit en serendipiteit (een paar van de S-en van het ABC van netwerkend werken) spelen een belangrijke rol in het weefwerk van ons netwerk.
  2. Synchroniciteit is het feit dat het toeval je toe valt. Je denkt over iets of iemand na en je komt deze persoon tegen, of iemand vertelt je iets dat bij jouw gedachtes past.
  3. Serendipiteit is de geweldige ontdekking om iets te vinden wat je heel goed kunt gebruiken zonder dat je wist dat je er naar op zoek was.

Die twee mechanismen werken het allerbest bij de echte ontmoeting als we elkaar kunnen zien en zomaar tegenkomen..

Dus wat kun je doen om in deze tijd van beeldbellen, virtuele netwerk tafels en werken op afstand (in je eentje) je netwerk te laten groeien en bloeien?

Bekijk de FAQ

Ik zou zeggen … investeer in de mensen die je al kent, zowel dichtbij als veraf. Van vage kennis tot goede vriend. Voor al die mensen zou ik de aloude kaartjes uit de kast halen (en postzegels) en met een leuk berichtje sturen (virtuele kaarten werken natuurlijk ook).

Een appje, mailtjes of berichtje via social media werkt natuurlijk ook om jouw oude bekenden op te zoeken en te laten weten dat je aan ze denkt. Vaak leiden dit soort contactmomenten tot vervolg en in dat vervolg kan het toeval je zomaar toevallen.

Om iets te vinden dat je niet zocht maar wat wel handig is, is het slim om aan te sluiten bij bv een webinar dat niet direct aan je werk gekoppeld is. De mensen die je daar treft zouden zomaar de toegang kunnen zijn tot iets wat je op voorhand niet kon bedenken.

Om je de helpende hand te bieden …  hebben we twee nieuwe mogelijkheden bij La Red om je verder te helpen met netwerkend werken … het Vragenuurtje op Vrijdag (in Instagram en Facebook) en wekelijkse tips en weetjes die we op onze social media kanalen publiceren.

Op onze website hebben we inmiddels een groeiende FAQ rubriek.

Als eerste de tip over wie je eigenlijk allemaal in je LinkedIn overzicht verzamelt … have fun, stay safe en tot snel in cyberspace.

Nog veel inspiratie en een fijne dag!
Miriam