Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Ook Gino Langer beseft hoe waardevol zijn netwerk is. Vandaag vertelt Gino jou hier meer over. Wie zitten er in zijn netwerk, hoe zet hij zijn netwerk in en hoe gaat hij om met social distancing? Lees zijn verhaal en laat je inspireren en motiveren!

Wie ben ik?

Profile photo of Gino Langer

Mijn naam is Gino Langer, 58 jaar, van origine Arbeids- en Organisatiepsycholoog; tot 2011 werkzaam geweest in het HRM-werkveld (consultancy, interim-management) en sinds 2013 volledig arbeidsongeschikt verklaard i.v.m. problemen met m’n gezichtsvermogen (ik heb nog één oog met zo’n 30% zicht).

Sinds 2013 doe ik (bestuurlijk) vrijwilligerswerk, o.a. in de Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg, de Cliëntenraad Den Haag/Leiden van UWV, de Stichting Vrienden van Reinier, de Stichting VrouwenHart en de Stichting Watersport Regio ‘s-Gravenhage.

Daarnaast sta ik een aantal organisaties bij met HR-expertise. Het is een behoorlijk zoekproces geweest naar wat ik nog kon en ik ben uitgekomen op 7 dagen 5 uur per dag werken, waarbij ik me rijk prijs te leven in dit digitale tijdperk.

Mijn netwerk

Ik denk dat mijn netwerk erg divers en breed is. Omdat ik nog steeds in m’n geboorteplaats woon ken ik veel mensen nog van school, sportverenigingen, e.d.

Professioneel gezien lijkt er een ‘knip’ in te zitten (uit en na m’n werkzame leven) maar dat maakt het ook erg waardevol omdat ik mensen met diverse achtergronden met elkaar kan verbinden.

Ik denk ook dat m’n netwerk onmisbaar is; eigenlijk komt alles wel uit m’n netwerk. Ook tijdens m’n heroriëntatie na 2013 heb ik erg veel aan mijn netwerk gehad. En nu ik het zo lees klinkt het misschien wat instrumenteel maar zo voelt het zeker niet; voor mij is een netwerk geven en nemen.

Qua omvang denk ik dat het netwerk onbegrensd is; omdat ik in acquisitie geleerd heb om te werken met ‘leads’, lukt het me om met veel mensen in gesprek te komen.

Ik ben op het ogenblik niet echt lid van een club maar dat hoeft volgens mij ook niet. Je kunt op iedere plek met mensen in gesprek komen en dat vind ik ook leuk.

Social Distancing…

De social distancing vind ik een ramp: op 1,5 meter heb ik geen gezichtsherkenning en lukt het me ook niet om oogcontact te maken. Daar moet ik nog iets op bedenken… maar leef in de tussentijd want:

‘tomorrow is never promised, so love and appreciaite the people who are in your life’.

Lees ook de verhalen van andere ervaren netwerkers.

2 Comments

  • Gerthe Vonk schreef:

    Hé wat leuk, Gino! Wij kennen elkaar nog van de Laak. Leuk om te lezen wat je nu doet. Ik werk als opleidingsmanager bij de bouwkunde opleiding van de Hogeschool Rotterdam. En ik coach de junioren wedstrijdgroep op DDS nu.
    Prachtige vrijwilligersfuncties allemaal.