Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Ook Marjan Jongsma beseft hoe waardevol haar netwerk is. Vandaag vertelt Marjan jou hier meer over. Wie zitten er in haar netwerk, hoe zet zij haar netwerk in en hoe gaat zij om met social distancing? Lees haar verhaal, laat je inspireren en motiveren!

Wie ben ik?

Mijn naam is Marjan Jongsma en in het dagelijks leven werk ik als Data Scientist. Dat betekent dat ik inzichten uit grote hoeveelheden data haal en hiermee richting kan geven, zodat organisaties beter(e) keuzes kunnen maken. Dit doe ik onder andere voor La Red B.V. bij de netwerkanalyses. Ik woon samen met Marco, hou van sporten en op zijn tijd gezellig een hapje en een drankje doen.

Mijn netwerk

Mijn netwerk is uitgebreid en vooral divers. Dat begint al bij mijn privéleven. Ik ben geboren en getogen in Goes (Zeeland) en ben ongeveer 20 jaar geleden naar Den Haag verhuisd. Dan begin je weer opnieuw met het opbouwen van je sociale leven. Ik ben in een café gaan werken en heb me aangemeld bij een sportschool, waardoor je veel verschillende mensen leert kennen. Daarnaast heb ik veel verschillende banen en opdrachten gehad, waardoor je veel verschillende mensen tegenkomt.

Mijn netwerk is mij zeer waardevol. Het merendeel van de opdrachten die ik uitvoer, heb ik dankzij tips uit mijn netwerk verkregen. Zo ook mijn connectie met Miriam Notten van La Red. Mijn vriendin Karin Groenenboom heeft mij aan Miriam voorgesteld, waardoor ik nu de wiskundige kant van de projecten van Miriam uit mag voeren.

Als iemand mij vraagt “hoeveel mensen ken je?”, dan denk ik niet meteen aan mijn connecties op LinkedIn of Facebook. Door de jaren heen is mijn Social Media redelijk ‘vervuild’ geraakt. Als ik in mijn telefoon kijk zie ik na het opschonen 400 contacten staan. Ik durf wel te zeggen dat ik die mensen allemaal ken.

Social Distancing

Contact leggen in deze digitale coronaperiode is op zich laagdrempelig, makkelijker in te plannen en goed uitvoerbaar, maar heeft voor mij wel een andere waarde. Ik mis het echte contact; iemand in de ogen aan kunnen kijken, de sfeer proeven en de klik voelen. Toch ben ik blij dat ik in deze tijd mijn werkzaamheden even gemakkelijk uit kan voeren en niet afhankelijk ben van echt contact.

Ik houd mij vast aan deze quote

Mijn levensmotto (en zeker in deze tijd is): “What doesn’t kill you, makes you stronger“.

Lees ook de verhalen van andere ervaren netwerkers.

One Comment