Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Ook Peter Papegaaij beseft hoe waardevol zijn netwerk is. Vandaag vertelt Peter jou hier meer over. Wie zitten er in zijn netwerk, hoe zet hij zijn netwerk in en hoe heeft hij Social distancing ervaren? Lees zijn verhaal en laat je inspireren en motiveren!

Wie ben ik?

Ik ben Peter Papegaaij en in mijn serieuze leven ben ik chemicus, econoom, strategisch adviseur en lobbyist. In mijn vrije tijd politieke junk, toneelspeler, muziekmaker, zanger en golfer. Ik werk bij de provincie Gelderland met als opdracht bij te dragen aan alle Gelderlanders rijk én gelukkig. Ik ben vooral een verkenner en verbinder. Ik zie snel verbanden en surf tussen complexe en bewegende panelen. Ik begrijp het verschil tussen chaos en dynamiek. Managen is zeg maar niet mijn ding. Ik maak los en zet in beweging, vastmaken moeten anderen doen.

Mijn netwerk

Mijn netwerk is nog niet zo lang geleden, in het kader van een opdracht, door La Red in kaart gebracht. Het is een veelzijdig netwerk. Je ziet de verschillende netwerken uit mijn werkzame leven én mijn privéleven terug. Een meerzijdig netwerk, wat van grote waarde voor mij is, omdat er verschillende werelden zijn waarin ik me thuis voel. Van de theaterwereld tot het bedrijfsleven, van politieke partij tot golfclub. Daardoor kan ik niet alleen uit mijn ervaringen putten, maar ook uit dat van andere. Omdat ik op verschillende plekken hebt gewerkt, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven, kan ik vaak zeggen; “daar ken ik nog wel iemand”.

Andersom weten ze mij ook te vinden. Zo was er laatst in mijn werk een ‘probleem’ met één van de ministeries. Toevallig was een oud-collega inmiddels verantwoordelijk voor de betreffende afdeling en het onderwerp. Een telefoontje en het was opgelost. Misverstand, zoals zo vaak. In Arnhem veel thumbs up: ‘Snel en met maar één telefoontje opgelost!’ Mijn reactie was dat niet het telefoontje de oplossing bracht, maar dat ik kon bellen. En dat kunnen is veel meer werk. 

Social Distancing

Ik heb de spontane ontmoetingen, de smalltalk en het toeval wel gemist. Alle ontmoetingen waren ineens gepland. Ook vind ik de moeilijk verbinding te maken met mensen die ik alleen digitaal ontmoet. Ze blijven niet in mijn geheugen hangen. Ik heb hoe dan ook moeite met namen. Gezichten onthoud ik. Digitaal zijn gezichten echter niet meer dan plaatjes.

Lees ook de verhalen van andere ervaren netwerkers.