Skip to main content

Miranda Hazelzet is retail manager voor het curvy fashion merk Zizzi met vestigingen in Leiden en Rotterdam-Alexander. Ondanks het ontbreken van een Senior Sales Stylist in Leiden gaat Miranda op donderdag 16 september de nieuwe vestigingen openen.

Moeilijk nieuwe medewerkers te vinden

Je hoort nu overal om je heen dat het moeilijk is om goed personeel te vinden. De horeca en de retail bijvoorbeeld die eerst mensen hebben moeten ontslaan, zijn nu naarstig op zoek naar medewerkers.

Waarom reageert er dan niemand op de oproep van Miranda? 

Onder andere omdat de vraag om personeel niet gematcht wordt met het onbekende aanbod, de netwerken van de vraag en de netwerken van de antwoorden raken elkaar niet. 

In het directe netwerk van Miranda zijn er te weinig kandidaten binnen de retail. Je hebt daarom een ander netwerk met een andere visvijver nodig om in te hengelen.

Dus bij deze zetten wij onze netwerkvijver aan om een ondernemer te helpen bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers. 

Kijk je in jouw netwerkvijver of daar de antwoorden zitten? Dan zijn we allemaal aan de slag vanuit het #payitforward principe.

De Zizzi winkelketen van grote maten is in de corona-tijd failliet gegaan. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om met twee filialen een doorstart te maken. 

Miranda de retailmanager heeft beide winkels volledig ingericht, alleen lukte het haar nog niet om een goede sales stylist voor Leiden te vinden. 

Zij heeft een heel duidelijk beeld van de competenties die de medewerkers moeten hebben om Zizzi  nieuw op de kaart te zetten. Daarbij kan Miranda amper putten uit haar eigen netwerk; omdat zij een andere carrière hiervoor heeft gehad. 

Het belangrijkste vindt zij nog niet eens dat je ervaring hebt als kledingverkoper, nee, het draait om verkoopkwaliteiten, gastvriendelijkheid en een luisterend oor bieden. 

Gevoel voor styling en een ‘curvy’ lichaamsbouw zijn een mooie bijkomstigheid.

Advies

Nu kreeg ik de vraag of ik een recruitment bureau zou adviseren. Nee, zei ik, je moet netwerkend werken (en werven)! 

Bij La Red  kijken we namelijk compleet anders naar zo’n zoekvraag. Door via via te werken (en te netwerken) bouw je nieuwe stapstenen in en kom je daardoor in het netwerk van het onbekende aanbod terecht. 

Via ieders netwerk kun je de ‘coalition of the willing’ maken. Jouw kennissen kunnen prima inschatten of de kennissen die ze aandragen passen bij het type dat jij zoekt. 

Hoe dat vervolgens klikt en of je eruit komt qua arbeidsvoorwaarden, dat is aan aan de ondernemer, maar je hebt in ieder geval een frisse, nieuwe keuze. 

Kijk sowieso een stap verder bij zo’n vraagstuk dan jouw directe kring. Op een verjaardag kan zomaar de zus van de vriend van je vriendin een waardevolle connectie blijken om dé sales stylist te vinden die kleding als zoete broodjes weet te verkopen!

Ken jij iemand?

Ken jij nog iemand die interesse heeft in de functie van senior of junior sales stylist van curvy fashion in Leiden? 

Klik hier voor meer info

Laat me even weten hoe jouw visvijver bijdraagt aan deze zoektocht.

Geschreven door Miriam Notten