Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Vandaag zetten wij fervent netwerker Cor de Graag in het zonnetje. Hij weet als geen hoe waardevol zijn netwerk is en hoe zijn netwerk onderhoudt en in kan zetten. Laat je inspireren en motiveren!

Wie is Cor?

Cor de graag, een Dordtenaar die in Rotterdam woont. Al twaalf jaar! Maar eigenlijk is hij meer een wereldburger, want zodra hij de omgeving snapt dan voelt hij zich thuis, waar dan ook. Als spotfanaat oefent Cor heel wat sporten uit, Fitnessen, ijshockey, kitesurfen en met een goede basis in taekwondo, is hij je verdedigend de baas.

Cor is vooral een levensgenieter en een mensen-mens, en dat is te merken als je met hem spreekt. Met passie vertelt hij over muziek, mooie boeken, vakanties, de mensen om zich heen en vooral over de lol die hij heeft met zijn vrouw Sandra.

En dan zijn werk. Met veel energie vertelt Cor over zijn eigen business, als company optimizer. En wist je ook dat Cor een boek heeft geschreven, een boek waar hij Miriam voor heeft geïnterviewd als netwerk expert?

➡️ Ondernemers zijn net mensen

Een veelzijdig zakelijk leven, want door de inspiratie die hij kreeg van het schrijven van zijn eigen boek helpt hij nu andere auteurs bij het “in eigen hand” uitgeven van hun boek. En dan hebben we nog niet eens alles benoemd. Dus neem eens een kijkje op zijn LinkedIn profiel 😉.

Het netwerk van Cor?

Cor omschrijft zijn netwerk als multidisciplinair, zijn netwerk spreidt zich over alle takken van de samenleving en in verschillende zakelijke branches. Mensen zijn altijd welkom in zijn netwerk. Als echte mensen-mens ontmoet hij dan ook regelmatig nieuwe mensen.

Waarom het netwerk van Cor zo waardevol is. Dat is vrij simpel. Zonder zijn netwerk kan hij zijn werk niet uitvoeren. Maar door de uitvoering van zijn werk groeit zijn netwerk ook enorm. Het werkt dus twee kanten op.

Verbinden staat centraal in het leven van Cor:

“Ik help graag mensen. Via mijn netwerk heb ik veel ingangen, en is het niet voor mezelf dan gebruik ik deze ingangen wel voor een ander.”

Maar hoe onderhoud je zo’n veelzijdig netwerk?

Een netwerk kan je op twee manieren onderhouden, online en offline. De tip van Cor:

“Blijf altijd in beide netwerken investeren. Probeer zichtbaar te zijn, zowel op je social media als op bijvoorbeeld een netwerkborrel. Besteed aandacht aan je netwerk, feliciteer bijvoorbeeld elke dag de jarigen die jij kent, en doe dit met een persoonlijke note en niet met een algemeen bericht.”

Cor heeft zo zijn manieren om zijn netwerk goed te onderhouden. Dit doet hij heel gestructureerd.

“Elke maand heb ik wel een lijstje van mensen die ik graag wil spreken. Daarmee ga ik dan een kop koffie drinken (coffee to go) of lunchen. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat je je netwerk onderhoudt, dat ze niet alleen wat voor jou kunnen betekenen, maar jij ook voor hen. Geef iemand bijvoorbeeld een podium, een leuk bericht, een compliment of een ingang. Pay it forward!

 

 

Meer tips en tricks van ervaren netwerkers lezen?