Skip to main content

We hebben allemaal sociaal kapitaal. De waarde van het sociaal kapitaal is groot. Het heeft invloed op je geluk, je gezondheid en op het behalen van je doelen. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Ook Amy van der Hulst ervaart dagelijks hoe groot de waarde van haar sociaal kapitaal is. In onze column “het netwerk van” laten wij ervaren netwerkers aan het woord. Hoe groot is hun sociaal kapitaal en hoe zetten zij dit netwerk in?

Maak kennis met Amy van der Hulst.

Wie ben ik?

Ik ben Amy van der Hulst, en ik kom uit Den Haag. In het dagelijks leven werk ik als recruiter en online marketeer, waarbij ik mij voornamelijk focus op recruitment marketing. Dit doe ik bij Inkoop ID en Deel-een-recruiter.nl. Verder doe ik ook freelance opdrachten in Online Marketing, voor La Red bijvoorbeeld.

Mijn netwerk

Via mijn werk heb ik echt leren netwerken. Als recruiter focus ik mij graag op het werven van personeel via het netwerk. Dit kan zijn via mijn eigen netwerk, of via mijn collega’s, vrienden kennissen en familie. Omdat ik mij nu op veel verschillende branches richt wordt mijn netwerk steeds diverser.

Naast mijn werk heb ik ook een groot netwerk op gebouwd tijdens het reizen. Om een concreet voorbeeld te noemen waar netwerken heel goed van pas kwam, was tijdens mijn (werk) reis in Portugal.  Hier heb ik zoveel mensen leren kennen dat ik na mijn reis, gelijk twee potentiële kandidaten had voor de vacatures waar ik verantwoordelijk voor was.

En die vakantie adresjes overal op de wereld zijn ook best lekker…. 😊

Naast kandidaten vinden in het netwerk, halen we bij Inkoop ID en Deel-eenrecruiter.nl ook veel opdrachten uit ons netwerk.

Mijn netwerk is al heel veel waard geweest. Eigenlijk heb ik bijna al mijn banen, stages en opdrachten via, via. Waar ik wel heilig in geloof is dat je je netwerk goed moet onderhouden. Als jouw netwerk ook op jou kan rekenen dan weet ik zeker dat er altijd mensen zijn waar jij op terug kan vallen. Het werkt dus twee kanten op.

Een quote waar ik veel energie uithaal is: waarom moeilijk doen, als het ook samen kan.

En dan nog wat concrete cijfers:

Mijn netwerk in cijfers. Oei lastig. Op LinkedIn heb ik zo´n 1500 connecties op het moment. Instagram 300 en facebook zo´n 500. Maar dat is mijn online netwerk.

Als ik kritisch naar mijn netwerk kijk. Het netwerk dat ik daadwerkelijk in staat ben om sociaal te onderhouden. Dan denk ik dat ik ongeveer wel op het welbekende Dunbart getal uitkomt. Zo´n 150 mensen.

Verder ben ik nog geen lid van netwerk clubs. Dit is iets waar ik wel aan zit te denken, want van nieuwe mensen ontmoeten krijg ik heel veel energie. Wel heb ik een mooie handbalclub waar ik al 18 jaar lid van ben, daar kan ik ook een groot deel van mijn netwerk terugvinden.

Meer tips en tricks van ervaren netwerkers lezen? 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons