Skip to main content

Deze zomer kun je de vlag van La Red zomaar tegenkomen in Tsjechië.

Denk je nu ‘huh Tsjechië?’, dan kan ik me dat heel goed voorstellen. Sowieso weet ik niet waar je binnenkort op vakantie gaat én Tsjechië is ook nog eens een heel groot land. Maar je snapt natuurlijk wel dat er een netwerkhaakje zit aan deze vlag.

Afgelopen weekend kwamen de kleinkinderen langs (mijn bonus kleinkinderen). De oudste (Danté) is 18 jaar en een echte ‘boyscout’. Tijdens het bijkletsen over van alles en nog wat, zoals zijn net aangeschafte eerste autootje, kwam het scoutingkamp ter sprake. Want er was een uitdaging ontstaan.

De begroting voor de reis naar Tsjechië vertoonde ineens een gat door de gestegen benzineprijzen en ze komen nu € 500,= tekort. De leiding heeft dit kamp trouwens geweldig geregeld want de hele trip kost elke deelnemer slechts € 350,= en daarmee is alles voor de bakker: logies, al het eten en drinken, alle excursies, het vervoer (met 3 busjes) en brandstofkosten. Super dus, maar nu ineens een uitdaging.

De leiding (allemaal jonge mensen) gaat deze uitdaging niet uit de weg en ze leggen uit eigen zak al een deel bij (wat een mooi gebaar en heel vrijgevig). Ze hebben ook alle deelnemers en hun ouders een mailtje gestuurd met de oproep om een steentje bij te dragen en dat helpt wel, maar niet genoeg.

Dus ik dacht ineens … weet je wat, ik sponsor met La Red een deel (€ 100,=). Iedereen blij! Ineens leer ik een deel van de scoutinggroep kennen, Danté helemaal gelukkig en ik zat er ook meteen glunderend van oor tot oor bij. En toen kwam de vlag in mijn gedachten … dus Danté neemt de La Red vlag mee en zorgt voor een leuke foto met de scoutinggroep, ergens bovenop een berg, of bij de accommodatie of … Ik kijk nu al uit naar de foto en zit dit ook glimlachend te schrijven.

En dat netwerkhaakje? Dat is de V van Verhalen vertellen … want als Danté niks had verteld over de uitdaging voor de Tsjechië-reis … dan had ik niet mee kunnen denken of doen. Dus door die verhalen te vertellen breng je uitdagingen en mogelijkheden, vraag en aanbod, netwerkhulp bij elkaar.

Wat is jouw verhaal?

Ontdek het netwerk ABC met de V van verhalen vertellen

Nog een fijne dag!
Miriam

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons