Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Eric van Berkel is graag actief met zijn netwerk bezig; als coach, ondernemer én optimist zet hij zich in om alles uit de ander te halen. Hij is graag in contact met anderen waardoor het netwerken eigenlijk als vanzelf gaat. Wie zitten er in zijn netwerk en op welke manier zet hij zijn contacten in? Lees zijn verhaal en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Mijn naam is Eric van Berkel, 59 jaar, en ik woon samen met Christel in Haarlem. Wij hebben een zoon van 24 en een dochter van 20 jaar. Ik ben graag thuis en dat is dan ook een goede basis voor de opdrachten die ik doe vanuit mijn onderneming Salud Business Coaching. Ik help mensen en organisaties hun doelen te bereiken door ze zelf aan de slag te laten gaan, over de as van zelfbewustzijn, communicatie en gedrag. Ik hoop daarmee bij te dragen aan hun geluk

Hoe zou je jouw netwerk omschrijven?

Mijn drijfveer is ‘ont-moeten’: in contact zijn met mensen en niets moeten. Dat zorgt ervoor dat netwerken bij mij als vanzelf gaat. Mijn opdrachten komen dan ook allemaal voort uit mijn netwerk, zowel direct als via-via. Ik heb ontdekt dat mijn netwerk zich vormt en uitbreidt doordat ik mezelf ben. Mensen krijgen dus in de gaten wat ik kan betekenen en in welke vorm. Ik ben ook lid van de Lionsclub Zandvoort, wij zetten ons als netwerk in om waarde te creëren voor minder kansrijke kinderen.

Wat levert jouw netwerk je op? Wat is de waarde?

Mijn netwerk levert allereerst plezier en zingeving op, wat maakt dat mensen mij benaderen voor opdrachten. Ik hoef nooit ‘de boer op’ om te zoeken naar opdrachten. Daar ben ik enorm dankbaar voor. De waarde voor mij is dat ik mijn drijfveer kan volgen en dat ik er ook van kan leven. Hoe mooi is dat! Momenteel word ik ook veel benaderd voor uitdagende opdrachten door mensen die al heel vroeg in mijn netwerk zaten.

Kun je een voorbeeld noemen van een situatie dat jouw netwerk je van pas kwam?

Ik denk dat al mijn opdrachten ontstaan doordat mensen uit mijn netwerk mij ‘doorgeven’. Het effect is dat mijn contacten al weten waar ik voor sta en met een gerichte vraag of verlangen naar me toe komen. Momenteel doe ik veel opdrachten in ziekenhuizen. Dat is zo gelopen via iemand die ik al jaren ken.

Wat doe je om jouw netwerk uit te breiden en te onderhouden?

Mijn netwerk onderhoud ik met name door kwaliteit te leveren in mijn opdrachten en contact te houden op allerlei manieren. Dat doe ik met veel plezier. Mijn overtuiging is dat mensen tot ongelooflijke dingen in staat zijn. Mensen zijn je grootste hulpbron.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons