Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Hannie Aalbrechtse is graag actief met haar netwerk bezig; als virtueel assistent komt hier namelijk een groot deel van haar klanten uit voort. Maar daarnaast haalt ze vooral veel energie en inspiratie uit netwerken. Wie zitten er in haar netwerk en op welke manier zet zij haar contacten in? Lees haar verhaal en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Hannie Aalbrechtse, ik ben een enthousiaste, ambitieuze ondernemer en levensgenieter. Mijn professionele pad heeft me via verschillende wegen geleid naar het werk dat ik ruim zeven jaar met enorm veel plezier doe: ik ben werkzaam als virtueel assistent voor mijn bedrijf To Assist, Grenzeloze Dienstverlening. In de zomer zijn we gestart met secretariële werkzaamheden voor La Red. Een veelzijdigheid aan taken die passend bij mij zijn. Het is een mooie uitdaging!

Mijn netwerk

Als virtueel assistent is het voor mij belangrijk om mijn netwerk te onderhouden en uit te breiden. Het netwerken doe ik zowel online en offline. Een groot deel van de opdrachten voor ons bedrijf komt hier direct of indirect uit voort. Toch netwerk ik niet alleen vanuit functioneel oogpunt. Ik vind het leuk om (nieuwe) mensen te ontmoeten, ik krijg er veel energie van. Met collega-ondernemers praten, naar elkaar luisteren en vooral van elkaar leren! Niet alleen als ondernemers onder elkaar, maar zeker ook als mens. Regelmatig ga ik naar netwerkbijeenkomsten, waarbij het voor mij belangrijk is dat het toegevoegde waarde biedt.

Sinds een aantal jaren ben ik (mede) gastvrouw van Open Coffee Café Bergen op Zoom. Maandelijks drinken we op vrijdagmorgen een kopje koffie en/of thee. Meestal kom ik borrelend van inspiratie en enthousiasme thuis. Daarnaast ben ik lid van West-Brabant Business Plaza en zijn we ook Themapartner.

Online ben ik actief op de social mediakanalen: LinkedIn, Facebook en Instagram. Wekelijks plaatsen we een bericht op onze bedrijfspagina, ik ben lid van diverse groepen en dagelijks bekijk en lees ik 1 à 2 x per dag deze social mediakanalen.

Mijn netwerk is veelzijdig, maar bestaat voor een groot deel uit contacten uit Zeeland en West-Brabant: de regio waar mijn collega Lianka en ik wonen en ons bedrijf is gevestigd. Aangezien we de meeste opdrachten locatie-onafhankelijk kunnen uitvoeren, is het ook mogelijk dat wij op locatie werken. Een aantal van onze klantengroep komen uit andere regio`s en dat is terug te zien in ons netwerk.

Netwerken en getallen

Het is me onbekend hoeveel mensen ik eigenlijk ken. Ondertussen heb ik er al een aantal jaren levens, – en werkervaring opzitten. Dus de aantallen gaan best doortikken, mede omdat ik een aantal carrière-switches heb gemaakt. En ik ben altijd (positief) nieuwsgierig en erg geïnteresseerd in mensen.

Via de social mediakanalen is het iets makkelijker terug te vinden, hoeveel connecties ik heb.

  • LinkedIn: 1195 connecties
  • Facebook: 640 vrienden
  • Instagram: 319 volgers

Wanneer ik iets doe, dan doe ik het graag goed. Dat geldt zowel voor mijn werk als op privégebied. Ik ben een echte levensgenieter en ga graag met mijn partner Jean Pierre op pad op zoek naar mooie plekken, nieuwe locaties ontdekken, fietsen, wandelen, lekker eten en drinken.

Het is geen quote, maar laatst las ik een passend LinkedIn bericht dat ik graag deel:

‘Mensen kunnen je pas puur ontmoeten en zich echt met je verbinden, als je laat zien wie je bent. Dan pas trek je aan wie je aan wilt trekken, in je liefdesleven, vriendschappen, maar ook in je werk en business’. – Monique Verhoef –

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons