Skip to main content
Nieuws

Driemaal winst voor het VMBO!

By 3 februari, 2010december 2nd, 2015No Comments

‘Super geslaagd!’ was de reactie van wethouder Ben van der Stee op de vraag hoe hij Westland On Stage ervaren heeft. ‘Het enthousiasme van de ondernemers, de reacties en de inzet van de leerlingen, helemaal geweldig! Winst voor het VMBO, winst voor de ondernemers, en winst voor het Westland, dat is toch een win-win-winsituatie!’

Meer dan 3000 matches werden gemaakt op de eerste editie van Westland On Stage, het positief podium voor VMBO-ers in de hal van Van den Ende Racing-inn in Poeldijk. Zo’n 270 enthousiaste professionals gingen in gesprek met bijna 1000 VMBO-leerlingen. Waar een ‘match’ ontstond, werd een vervolgafspraak gemaakt om op de Doe Dag (16 februari) een dagdeel mee te lopen in het bedrijf van de beroepsbeoefenaar.

De ochtend werd spectaculair geopend met een motorambulancechauffeur van het Witte Kruis. Staatssecretaris van Onderwijs Marja Van Bijsterveldt verrichtte met wethouder Van der Stee de officiële aftrap. Na de beurs stond er voor alle groepen ook een bezoek aan het improvisatiecabaret van Op Sterk Water op het programma.

Van fotograaf tot autodealer en van hovenier tot brandweerman, vele beroepen presenteerden zich in de grote hal. Een laagdrempelige omgeving, waarin de leerlingen geholpen door duidelijk herkenbare ‘matchmakers’ op zoek gingen naar hun droombaan. Kappersacademie ‘Hair Point’ was een van de grote favorieten bij de meisjes, maar ook de juffen van basisschool De Achtsprong mochten zich in veel belangstelling verheugen. Veel jongens vonden de beveiliging en de autohandel wel in hun toekomstbeeld passen. En dat de leerlingen enthousiast waren, blijkt wel uit de foto’s die het Floracollege op zijn website plaatste.

Westland On Stage is een initiatief van de VMBO-opleidingen Lentiz en ISW naar een bestaand concept van Projecthuys. Het project wordt organisatorisch en financieel mogelijk gemaakt door veel Westlandse instellingen, bedrijven en de gemeente Westland.

Komende periode volgen er nog meer steden, Doetinchem 10-02, Utrecht 24-03, Almere 30-03, Delft 13-04 en Breda 15-04-2010. Doel van On Stage is om een positief podium te creëren voor leerlingen uit het VMBO-onderwijs én om de keuze voor vervolgopleiding en beroep te vergemakkelijken. Dit wordt bereikt door de beursvloer en de Doe Dag, maar ook door het hele jaar door workshops en gastlessen aan de kinderen aan te bieden. La Red verzorgt een workshop netwerken voor deze leerlingen. Het doel is de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van de On Stage dag, maar ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun eigen (dagelijks) leven.

Beoogd resultaat? Een beter imago van de VMBO-leerlingen bij het bedrijfsleven en minder schooluitval door verkeerde keuzes bij de leerlingen zelf. Want: alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons