Skip to main content
Nieuws

Bijeenkomst 13 oktober – ‘Duurzaamheid als strategisch kompas’

By 17 september, 2010december 2nd, 2015No Comments

Duurzaamheid is een containerbegrip en omvat zoveel aspecten dat de vertaling naar bedrijfsvoering uitdagend is. Tegelijkertijd is het meer dan de moeite waard omdat koplopers hebben bewezen dat aandacht voor duurzaamheid bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van een organisatie.

Marc Cornelissen verruilde zijn beginnend carrière als architect voor die van professioneel avonturier en bereikte op eigen kracht de Geografische Noord- en Zuidpool (1997, 2000). Zijn exploraties van afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden vormen de basis voor televisiedocumentaires, boeken, publicaties en inspirerende lezingen en trainingen voor het bedrijfsleven. Met name in het noordpoolgebied heeft Marc de impact van klimaatverandering met eigen ogen gezien.

Hij zet zich daarom ook in als strategisch adviseur op het gebied van duurzaamheid en ziet dat steeds meer beleidsmakers begrijpen dat MVO in toenemende mate bijdraagt aan het succes van de organisatie. Het vertalen van MVO aandachtsgebieden naar de eigen organisatie (b)lijkt echter vaak een complexe opgave. Hij helpt organisaties daarom met het vormgeven van het eigen en vaak unieke duurzaamheidbeleid, waarbij hij duurzaam ondernemen een praktische invulling geeft.

Aan de hand van eigen foto- en videomateriaal neemt hij ons mee naar het Arctisch gebied en maakt van daaruit de link naar klimaatverandering en duurzaamheid in bredere zin. In interactie met de zaal onderzoekt hij waar de strategische kansen liggen voor organisaties. 

De La Red netwerktelefoon

De La Red telefoon is een dienst voor leden van het La Red netwerk. Door middel van deze telefoon kan elke maand een lid of bedrijf een vraag stellen en gebruik maken van de kennis, kunde en contacten van andere netwerkleden.

Ben jij de nieuwe winnaar?

Wil jij ook via de La Red Netwerktelefoon een antwoord vinden op een vraag? Als jouw vraag wordt gekozen, krijg je 5 minuten de tijd om jezelf krachtig neer te zetten en de vraag te stellen. Via de La Red Netwerktelefoon zoek je daarna een maand lang naar het antwoord. Je houdt het netwerk op de hoogte via Twitter. Grijp je kans en stuur ons snel je vraag.

Tijd en locatie

13 oktober 2010,  19:00 – 22:30 in Delft.

Kosten

Voor leden en hun introducés is de toegang gratis. Voor overige bezoekers zijn de kosten € 95,00 per persoon.*

Meer informatie?

Bel 015-2127544 of stuur een mail naar j.schriek@lared.nl voor meer informatie.

Lid worden van het La Red netwerk?

Het lidmaatschap van het La Red netwerk heeft je veel te bieden. Alle informatie over het lidmaatschap.

Programma 2010

woensdag   13 oktober
donderdag  18 november

* De aanmelding kun je tot 10 dagen voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is dat niet meer mogelijk, maar kun je wel een vervanger sturen. Mocht je besluiten lid te worden van het La Red netwerk dan worden deze kosten uiteraard niet in rekening gebracht.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons