Skip to main content
Nieuws

La Red netwerkpartner Stichting Zelforganisatie

By 9 november, 2010december 2nd, 2015No Comments

Stichting Zelforganisatie heeft als doel de kennis en toepassing van zelforganisatie te vergroten en actief uit te dragen. Op 10 november 2010 organiseert zij de “De Nationale dag van de zelforganisatie”. De Nationale Dag van de Zelforganisatie is het jaarlijkse pleidooi van de stichting voor meer zelforganisatie in onze maatschappij. In een tijd waarin onze maatschappij in toenemende mate complexer wordt, zijn meer wetten en regels niet de oplossing. Het proces van zelforganisatie biedt een serieus alternatief. De Nationale Dag van de Zelforganisatie brengt theorie en praktijk omtrent zelforganisatie samen. Wetenschappers en bestuurders maken het universele karakter van zelforganisatie inzichtelijk en laten zo zien hoe breed zelforganisatie in de praktijk toegepast kan worden.  

La Red is partner van de stichting, omdat het onderwerp zelforganisatie veel te maken heeft met netwerken. In een netwerk bestaat er geen dirigent en netwerksturing is dan ook een vorm van zelforganisatie.

Netwerken is ook het thema van de tweede editie van “De Nationale Dag van de Zelforganisatie”. Miriam Notten en Roos van Berkel zullen tijdens de dag zorgen voor zelforganiserende netwerkinterventies, gericht op het vinden van wat je niet wist dat je zocht.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons