Netwerkend werken werkt of hoe vang je een feestvarken?

feestvarken

Midden in mijn verhuizing van Delft naar Goedereede (lees daarover de blog Lichter Leven) stond toch een hele belangrijke afspraak in mijn agenda: het afscheidssymposium van Hans van der Sandt van Werkse!. Een moment dat ik absoluut niet wilde missen. Om meerdere redenen …. Om Hans te zien en bedanken én natuurlijk een cadeau geven. Hans is met Werkse! al jaren lid van de La Red Businessclub en we hebben hen geholpen met Netwerkend Werken. Ook om andere bekenden te ontmoeten waar ik me op verheugde: Hans van het ROC Mondriaan, de mensen van Werkse! zelf, Renata van de Rabobank en onze samenwerkingspartner Tatiana en vele anderen. En niet onbelangrijk om zelf weer inspiratie op te doen door de bijdrage van Jan Rotmans in me op te nemen en door met andere mensen te kletsen over de dingen die je bezig houden.

Dat is ook allemaal gelukt. Het was een mooie middag én een prachtige ervaring hoe netwerkend werken kan werken, voor jezelf en voor anderen. Zoals altijd is het feestvarken lastig te vangen. Van zijn entourage kregen we allemaal de boodschap dat Hans naar ons toe zou komen en dat niemand dus in een rij hoefde te gaan staan. Op een gegeven moment stond ik te praten met Peter, net aan mij voorgesteld door Ruud. Peter stond te popelen om Hans zijn cadeau te geven en zocht naar een opening om Hans te spreken. Een van de ‘lakeien’, echt in een pak met tierelantijnen, wilde wel behulpzaam zijn om Hans naar ons toe te krijgen, maar zocht naar een goede methode. Hij vroeg Peter of het zou helpen als hij zijn naam zou noemen. Peter gaf heel eerlijk aan dat dat niet tot herkenning zou leiden. Toen zei ik, maar als je mijn naam noemt, dat helpt wel. De bewuste lakei vroeg of mijn voornaam alleen dan voldoende zou zijn en ik zei: ja, dat is meer dan voldoende. Je zag aan de ogen van deze man dat hij daarover twijfelde, maar gezien het feit dat ik Hans al heel lang én heel goed ken, twijfelde ik zelf geen moment. Binnen een mum van tijd stond Hans met zijn hartverwarmende vrouw Jet bij ons aan tafel en kon Peter zijn cadeau overhandigen.

Zo kon Peter dus gegund krijgen wat een ander heeft geïnvesteerd in een relatie. Dat is nou netwerkend werken in de praktijk.

En mijn tijd met Hans komt binnenkort want mijn afscheidscadeau is een voortzetting en een nieuw begin. We gaan lekker eten en een goed glas wijn heffen op de volgende 15 jaar. Een ding weet ik zeker, die ontmoeting zal minstens zo inspirerend zijn als alle andere momenten daarvoor. Ik verheug me er nu al op.

Natuurlijk verheug ik me ook op een volgende ontmoeting met jou. Zie ik je misschien 23 november bij ons Matchmaking kun je leren event?

Tot snel Miriam